Πρόταση στη Νάπολι για συμμετοχή στο ESL-Το σκέφτεται και η Μπενφίκα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με το εγχείρημα της European Super League και τις ομάδες που θα συμμετάσχουν σε αυτήν, καθώς οι σκληρές ποινές, με τις οποίες απειλεί η UEFA, φαίνεται πως δημιουργούν δεύτερες σκέψεις σε κάποια εκ των κλαμπ, που έχουν ήδη υπογράψει προσύμφωνο. Στον αντίποδα, πληθαίνουν τα σενάρια για τη συμμετοχή και άλλων ομάδων στο πρότζεκτ.

Ως γνωστόν, Γιουβέντους, Μίλαν και Ίντερ είναι οι τρεις ιταλικές ομάδες, που συμμετέχουν στο ESL. Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η Corriere Dello Sport, δεν αποκλείεται να αυξηθούν σε τέσσερις, αφού η Νάπολι δέχτηκε και επίσημα πρόσκληση να συμμετάσχει στο νέο αυτό πρωτάθλημα.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, άνθρωπος της JP Morgan, η οποία θα είναι η μεγάλη χορηγός της νέας αυτής διοργάνωσης, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, και προσκάλεσε την ομάδα του να λάβει μέρος στην European Super League.

Η επιλογή της Νάπολι μόνο τυχαία δεν είναι, αφού στο παρελθόν ο ισχυρός άνδρας των «παρτενοπέι» είχε εκφράσει απόψεις περί αλλαγών στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και μάλιστα ήταν από τους πρώτους που είχαν μιλήσει για μία Super League ισχυρών.

Στη Νάπολι αναφέρθηκε και ο πρωτεργάτης του νέου αυτού εγχειρήματος, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος, μιλώντας σε ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό, τόνισε: «Δεν μπορεί να είναι για 50 ομάδες η Super League. Και η Ρόμα και η Νάπολι έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν, αλλά τα fixed έσοδα θα πηγαίνουν στις 15 που θα παίζουν μεταξύ τους κάθε εβδομάδα».

Εν τω μεταξύ, το ενδεχόμενο να απαντήσει θετικά στην πρόταση που της έγινε να συμμετάσχει στην European Super League, εξετάζει και η Μπενφίκα. Μπορεί η Πόρτο να έριξε «άκυρο», ωστόσο η άλλη μεγάλη ομάδα της Πορτογαλίας κρατά ακόμα ανοιχτή την πόρτα και εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να απαντήσει θετικά στην πρόταση που της έγινε.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η «Record», οι «αετοί» έχουν πληγεί από την πανδημία και, αυτή τη στιγμή, ως τρίτοι στο πρωτάθλημα της χώρας τους, δεν έχουν διασφαλίσει την απευθείας θέση στους ομίλους του επόμενου Champions League. Γι' αυτό και οι άνθρωποι του πορτογαλικού συλλόγου είναι έτοιμοι να πουν το «ναι» στην European Super League.

Την ίδια ώρα, προτού καν δημιουργηθεί η ESL, φαίνεται ότι αντιμετωπίζει... ρωγμές που προκαλούνται εκ των έσω, καθώς δύο αγγλικές ομάδες φέρονται να κάνουν δεύτερες σκέψεις για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση! Ο Όλιβερ Χολτ της Daily Mail έγραψε στο Twitter πως «οι πρώτες ρωγμές αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους... Δυο αγγλικά κλαμπ είναι κοντά στο να χάσουν την ψυχραιμία τους...».

Όπως είχε κυκλοφορήσει το βράδυ της Δευτέρας, οι Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι ήταν οι δύο από το Big-6 που μπήκαν τελευταία στιγμή ως ιδρυτικά στελέχη στην European Super League, έπειτα από... προειδοποιήσεις που είχαν δεχθεί για το ενδεχόμενο να μείνουν εκτός...

Πηγή: Πρώτο Θέμα