Κάθετα αντίθετος στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Super League ο Θοδωρής Ζαγοράκης

Κάθετα αντίθετος με τη δημιουργία της European Super League είναι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Θοδωρής Ζαγοράκης.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ βρίσκεται στο Μοντρέ της Ελβετίας, όπου διεξάγεται το 45ο Κογκρέσο της UEFA και στις επαφές που είχε τη Δευτέρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν, εξέφρασε την υποστήριξή του προς τις αποφάσεις της UEFA.

Ο κ. Ζαγοράκης εξέφρασε την ανάγκη να εφαρμοστούν οι αυστηρότερες δυνατές ποινές εις βάρος των συγκεκριμένων 12 ομάδων που πήραν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της ξεχωριστής αυτής λίγκας.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ έγραψε στην ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «η αρμοδιότητα για την ευθύνη του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη έχει να κάνει με τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες - μέλη της UEFA. Σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να διαφοροποιηθεί το περιεχόμενο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με τη δημιουργία μιας κλειστής Λίγκας, που θα στρεβλώνει τον ανταγωνισμό και τις αρχές της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών στην Ευρώπη». 

Πρόσθεσε πως το ποδόσφαιρο παραμένει το άθλημα που έχει να κάνει με τα νέα παιδιά, με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τα εθνικά πρωταθλήματα και μέσω των διοργανώσεων της UEFA φτάνει σε κάθε γωνιά της Ευρώπης.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε σ’ αυτούς τους λίγους, που οραματίζονται μια κλειστή Λίγκα, να σταματήσουν κάθε δεσμό που υπάρχει με τις εγχώριες Ομοσπονδίες και ουσιαστικά να στραγγαλίσουν τα εθνικά πρωταθλήματα, που με τη σειρά τους χρηματοδοτούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο», κατέληξε ο κ. Ζαγοράκης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Απάντησε στα πυρά του Τουρκικού ΥΠΕΞ για Συμπεράσματα ο Κόμπος-«Επιλογή της άλλης πλευράς αν θα προχωρήσει»
Απαντά για το επίδομα ενοικίου σε διπλωμάτη το ΥΠΕΞ-«Η Εισαγγελία γνωμάτευσε πως δεν στοιχειοθετείται ποινικό αδίκημα»