Πώς ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε ώθηση από τη μητέρα του

Πριν από 40 χρόνια η μητέρα του Στέφανου κατέκτησε στο Μόντε Κάρλο τίτλο στην κατηγορία junior. Που να ήξερε τότε ότι αυτό θα αποτελούσε έμπνευση για τον μεγάλο της γιο...

«Είναι απίστευτο», είπε ο 22χρονος τενίστας στη συνέντευξη τύπου μετά τον τελικό, έχοντας την κούπα μπροστά του. «Πρωτομπήκα στο Monte Carlo Country Club μαζί με τη μαμά μου όταν ήμουν 6 ετών, νομίζω. Μου έδειξε το όνομά της στη λίστα και θυμάμαι ότι έμεινα έκπληκτος όταν το είδα. Πόσο φοβερό, σκέφτηκα. Ήρθε στο μυαλό μου στα ημιτελικά και και σκέφτηκα πόσο ωραίο θα ήταν να ακολουθήσω τα χνάρια της. Όλος ο σκοπός ήρθε από εκεί. Υπήρχε μετά μεγάλη θέληση για να είμαι εκεί (στη λίστα) μαζί με τη μαμά μου. Όπως είπα και πριν αφιερώνω τη νίκη στον πρώτο μου προπονητή, αλλά την αφιερώνω και στη μητέρα μου που με ώθησε να στοχεύσω σε αυτή».

Μίλησε και για τον πρώτο Masters τίτλο του, φυσικά. «Νιώθω ότι το άξιζα. Έβαλα τόση προσπάθεια και συγκέντρωση για να τα καταφέρω. Σίγουρα είναι κάτι που αξίζω. Θα εμφανιστούν και άλλες ευκαιρίες στο μέλλον και πρέπει να είμαι έτοιμος να δείξω τη σταθερότητά μου και να κυριαρχήσω με αυτή».

Έδωσε και μια υπόσχεση ο Στεφ: «Έχω ήδη βάλει στοίχημα με ένα Γάλλο δημοσιογράφο στη Μασσαλία ότι θα μάθω άπταιστα Γαλλικά, αν συμβεί το Roland Garros. Το εννοώ, θα μάθω τέλεια Γαλλικά! Αν πάνε καλά τα πράγματα στο Roland Garros, θα αφιερώσω πολύ χρόνο εκτός γηπέδων για να μάθω. Θα είναι ένα καλό κίνητρο για μένα».