Χωρίς νερό και φαγητό από τις 5 το πρωί ο Νταμπό του Απόλλωνα

Μπορεί οι συνθήκες να είναι πλέον καλοκαιρινές στους αγώνες ποδοσφαίρου, αφού η θερμοκρασία σήμερα βρίσκεται στα ύψη και ιδιαίτερα στη Λεμεσό, όπου και διεξάγεται το ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΛ και Απόλλωνα, αλλά υπάρχουν ποδοσφαιριστές που τηρούν τα ήθη και έθιμα της θρησκείας τους. 

Ανάμεσα σε αυτούς και ο Γάλλος κεντρικός επιθετικός του Απόλλωνα, Νταμπό, ο οποίος αν και αγωνίζεται κανονικά, δεν έχει φάει, ούτε έχει πιει νερό από τις πέντε το πρωί, ενώ δικαιούται να τα κάνει αυτά μετά τις επτά το απόγευμα, σύμφωνα με το Ραμαζάνι, όπου και θα ολοκληρωθεί το παιχνίδι. 

Το Ραμαζάνι είναι ο ένατος μήνας του ισλαμικού έτους, κατά τον οποίο, σύμφωνα με την παράδοση, «παραδόθηκε το Κοράνι ως οδηγός των ανθρώπων» («Ραμαντάν» στα αραβικά, «Ραμαζάν» στα τουρκικά). Ο μήνας αυτός είναι ιερός για τους Μουσουλμάνους, καθώς επιβάλλεται να τηρούνται ορισμένοι κανόνες, που έχουν χαρακτήρα εξιλασμού και υπακοή στις εντολές του Θεού (Αλάχ). Το άρχισε στις 12 Απριλίου και τελειώνει στις 12 Μαίου. Θυμίζει, τηρουμένων των αναλογιών, τη χριστιανική Μεγάλη Τεσσαρακοστή.