ΒΙΝΤΕΟ: Φτεροπόδαρο χαστούκι στον ΑΠΟΕΛ, έδωσε... οξυγόνο στον Ερμή

Τεράστιας σημασίας νίκη, πέτυχε ο Ερμής απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, με 2-0 στο στάδιο Αμμόχωστος και κρατήθηκε ζωντανός στη μάχη της παραμονής στην κατηγορία.

Σκόρερ για τον Ερμή ο Στέλιος Δημητρίου στο 10ο λεπτό και ο Καϊσερλίδης, στο 90ο, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Με τη νίκη του ο Ερμής ανέβηκε στους 32 βαθμούς, ενώ ο ΑΠΟΕΛ παρέμεινε στους 46.

To προφίλ του αγώνα:

Με όρεξη μπήκε στο γήπεδο ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος στα πρώτα λεπτά έγινε επικίνδυνος από την αριστερή πλευρά με τον νεαρό Γαβριήλ, ωστόσο δεν βρήκε τη δίοδο προς την εστία του Φιρινίδη.

Αντίθετα, ο Ερμής στην πρώτη του ευκαιρία στο 10ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Στέλιο Δημητρίου.

Μετά από μπαλιά του Δημητρίου από αριστερά, ο Ζορζ δεν βρήκε την μπάλα και ξάφνιασε τον Σίλβα, ο οποίος είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίκτυά του.

Στη συνέχεια ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, όμως δεν τα κατάφερε σε όσες προϋποθέσεις δημιούργησε απέναντι στην εστία του Φιρινίδη.

Από την άλλη, ο Ερμής, έχασε ξεκάθαρες ευκαιρίες για να πετύχει και δεύτερο γκολ, όμως οι επιθετικοί του ήταν εξαιρετικά άστοχοι.

Στο δεύτερο μέρος ο ΑΠΟΕΛ έβαλε πίεση στον Ερμή από το πρώτο λεπτό και θέλησε να σκοράρει για να ισοφαρίσει, ωστόσο έχασε αρκετές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Μπεν Σαχάρ στο 60ο λεπτό.

Στο 90ο λεπτό, ο Ερμής κέρδισε πέναλτι, σε ανατροπή του Μιγκέλ Σίλβα στον Καϊσερλίδη. Την  εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος παίκτης, ο οποίος νίκησε τον Σίλβα για το 2-0.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Ερμής (Δημήτρης Δασκαλάκης): Φιρινίδης, Κυριακίδης, Γαβριήλ, Nτίας, Δημητρίου, Καραγκούνης, Σιντιμπέ, Φόλπρεχτ (71′ Μέιρα), Γκάταριτς (58′ Σάντο), Ρουσιάς (82′ Παπαθανασίου), Κοβάσεβιτς (71′ Παντελή).

ΑΠΟΕΛ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Σίλβα, Αποστολάκης, Ζορζ, Σιέλης, Γουίλερ (76′ Σαμπάλα), Ντίας (46′ Λουντεμό), Βρόντης, Γαβριήλ (53′ Νούχιου), Κατσαντώνης (46′ Κατσαντώνης), Ντε Βινσέντι, Μπεν Σαχάρ.