Ο τελικός των τελικών, οι μάχες Πουρσαϊτίδη Τιμουρ και το… χρήμα

Η μεγάλη μέρα για Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ έφθασε, αφού οι δύο ομάδες ρίχνονται στην πρώτη από τις δύο μάχες που θα δώσουν, για να περάσουν στον τελικό κυπέλλου.

Οι δύο ομάδες που έχασαν το τρένο του πρωταθλήματος, ψάχνουν διάκριση μέσω του θεσμού του κυπέλλου και θα δώσουν τα πάντα στα δύο ενενηντάλεπτα των ημιτελικών, για να μείνουν ζωντανές στην προσπάθεια της κατάκτησης ενός τίτλου.

Η γηπεδούχος Ανόρθωση διψά για ένα τίτλο, αλλά για να τον διεκδικήσει, έπειτα από δεκατέσσερα χρόνια, πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο των γαλαζοκιτρίνων. Η ομάδα της Αμμοχώστου, έμεινε μακριά από τον στόχο του πρωταθλήματος και σε περίπτωση αποκλεισμού και από το κύπελλο, θα θέσει σε κίνδυνο την έξοδο στην Ευρώπη, για την επόμενη σεζόν.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια και οι ποδοσφαιριστές του, είναι πεισμωμένοι να πετύχουν τον στόχο τους, ώστε να δώσουν χαρά στον κόσμο της Ανόρθωσης, που δεν έχει γευτεί την κατάκτηση ενός τίτλου, από το 2008 και εντεύθεν.

Ο Γεωργιανός τεχνικός, έχει εξάλλου ένα επιπλέον κίνητρο για να πετύχει την κατάκτηση του κυπέλου, αφού στην διάσκεψη Τύπου, μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, είπε ότι θέλει να πάει στον τελικό, αφού κατά πάσα πιθανότητα, αυτό θα είναι και το τελευταίο του παιχνίδι με την Ανόρθωση.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής, το συμβόλαιό του δεν ανανεώθηκε και είναι άγνωστο το κατά πόσον αυτό θα συμβεί μετά το τέλος της χρονιάς.

Θέλοντας να εμψυχώσει παίκτες, η διοίκηση της Ανόρθωσης κατέβαλε στους ποδοσφαιριστές τον μισθό του Μαρτίου, με τον Χρήστο Πουλλαΐδη να δείχνει για ακόμα μια φορά ότι θα κάνει τα πάντα, για να φέρει ξανά την ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών.

Σε ότι αφορά στα αγωνιστικά, ο Κετσπάγια δεν μπορεί να υπολογίζει στους Μπουσουλάζιτς και Γκαλίτσιο, ενώ όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι στη διάθεση του προπονητή.

Ως εκ τούτου, ο Λόρια θα είναι κάτω από τα δοκάρια και οι Ρισβάνης, Βργκοτς, Αμπαρτζουμιάν και Κορέια στην άμυνα.

Στο κέντρο θα παίξουν οι Αρτυματάς και Νταουσβίλι, ενώ πιο μπροστά τους θα είναι ο Ντορ Μίχα. Στην επίθεση, θα βρίσκονται οι Καλτσάς, Οκριασβίλι και Κβιλιτάια.

Από την άλλη, ο ΑΠΟΕΛ που δείχνει ανεβασμένος μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Σάββα Πουρσαϊτίδη, θέλει μέσω του κυπέλλου να σώσει μια καταστροφική χρονιά για τους γαλαζοκίτρινους.

Η ομάδα της Λευκωσίας έμεινε για πρώτη φορά εκτός πρώτης εξάδας του πρωταθλήματος, ωστόσο τους τελευταίους τρεις μήνες δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Οι ποδοσφαιριστές έχουν βρει την χημεία που χρειάζονταν και πλέον ο ΑΠΟΕΛ μοιάζει να έχει δεθεί ως ομάδα.

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, δούλεψε στο τεχνικό κομμάτι, τις τελευταίες μέρες, αφού μελέτησε ενδελεχώς τον τρόπο που παίζει η Ανόρθωση. Ως εκ τούτου, πάει στο Αντώνης Παπαδόπουλος, με πρώτιστο στόχο να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και κατά δεύτερο να σκοράρει, για να αποκτήσει πλεονέκτημα ενόψει του επαναληπτικού στο ΓΣΠ.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ Πρόδρομος Πετρίδης, θέλοντας να δώσει επιπλέον κίνητρα στους ποδοσφαιριστές, τους υποσχέθηκε πριμ, σε περίπτωση πρόκρισης στον τελικό του κυπέλλου.

Ο Πουρσαϊτίδης, αναμένεται να επαναφέρει τον Ουζόχο κάτω από τα δοκάρια, με τους Βινίσιους και Ζορζ να είναι στο κέντρο άμυνας. Δεξιά θα παίξει ο Ενσούε και αριστερά ο Σαμπάλα.

Στο κέντρο θα αγωνιστούν οι Λούντεμο, Ανουάρ και Ζαχίντ, ενώ στην επίθεση θα παίξουν οι Εντογκαλά, Κλωναρίδης και Γκάρνερ.

Σημειώνεται ότι Τιμούρ Κετσπάγια και Σάββας Πουρσαϊτίδης, τέθηκαν  αντιμέτωποι πέντε φορές τα τελευταία δύο χρόνια. Ο προπονητής της Ανόρθωσης κέρδισε δύο παιχνίδια, ενώ τα υπόλοιπα τρία έληξαν ισόπαλα. Πάντως στα τέσσερα από αυτά τα παιχνίδια, ο Πουρσαϊτίδης ήταν προπονητής της Νέας Σαλαμίνας.