Ολυμπιακός για στέψη, Παναθηναϊκός για Ευρώπη

Tο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού έχει πάντα την δική του ξεχωριστή αίγλη.

Ωστόσο, σήμερα οι δύο «αιώνιοι» θέλουν να διεκδικήσουν τη νίκη με την οποία θα φτάσουν πιο κοντά στους στόχους τους.

Οι Πειραιώτες με το «τρίποντο» και αν δεν κερδίσει ο Άρης την ΑΕΚ φτάνουν στην κατάκτηση του 46ου πρωταθλήματος, ενώ οι «πράσινοι» με τη δική τους επικράτηση θα παραμείνουν σε ευρωπαϊκή τροχιά με φόντο το Europa Conference League της επόμενης σεζόν.

Τα πλάνα Μαρτίνς και Μπόλονι

Ο γηπεδούχος Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του, με τον Πέντρο Μαρτίνς να δοκιμάζει δύο σχήματα: το 3-4-3 και το 4-3-3. Όλα δείχνουν ότι ο Πορτογάλος τεχνικός θα παρατάξει τους «ερυθρόλευκους» με το νέο σύστημα που λανσάρει ενόψει και της επόμενης χρονιάς.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Σα, ο οποίος μπροστά του θα έχει ως στόπερ τους Παπασταθόπουλο, Σεμέντο και Μπα, ενώ ως μπακ-χαφ θα αγωνιστούν ο Ρέαμπτσιουκ και ο Ανδρούτσος. Στη μεσαία γραμμή θα παίξουν ο Εμβιλά και ο Καμαρά. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Μπρούμα, Μασούρας και Ελ Αραμπί.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κρίστινσον, Τζολάκης, Καραργύρης, Ντρέγκερ, Λαλά, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Σουρλής, Μπουχαλάκης, Τιάγκο Σίλβα, Βαλμπουενά, Φορτούνης, Βρουσάι, Κάιπερς, Χασάν, ενώ ο Ραντζέλοβιτς αισθάνεται ενοχλήσεις και δύσκολα θα αγωνιστεί κόντρα στο «τριφύλλι».

Ο Παναθηναϊκός, από τη μεριά του, θα παραταχθεί με 4-3-3 στο Φάληρο. Ο Λάζλο Μπόλονι έκανε κάποιες δοκιμές για το αρχικό σχήμα, βάζοντας τον Βέλεθ σε ρόλο αμυντικού χαφ αντί του Αλεξανδρόπουλου.

Την «πράσινη» εστία θα υπερασπιστεί ο Διούδης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρα και Χουάνκαρ. Την τριάδα στη μεσαία γραμμή θα αποτελέσουν οι Νιάς, Βέλεθ και Μαουρίσιο. Στην επίθεση θα βρεθούν οι Βιγιαφάνιες και Χατζηγιοβάνης στα άκρα, ενώ ο Μακέντα θα είναι στην κορυφή.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Χριστογεώργος, Καρλίτος, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Μπουζούκης, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό, Ιωαννίδης, Αλεξανδρόπουλος και Καμπετσής. Εκτός τέθηκαν οι Σανκαρέ και Αγιούμπ.

Η ιστορία

Ο Ολυμπιακός σε 127 αγώνες μετράει 48, ισάριθμα ματς έχουν λήξει ισόπαλα και 31 φορές έχει κερδίσει ο Παναθηναϊκός. Εντός έδρας οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 29 νίκες, 22 ματς έχουν λήξει ισόπαλα και 12 φορές έχουν επικρατήσει οι «πράσινοι».

Διαιτητές

Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Κροάτης Μπέμπεκ, ο οποίος θα έχει ως βοηθούς τους συμπατριώτες του Πάτακι, Ζομπένιτσα και τέταρτο τον Κουτσιαύτη. Στο VAR θα βρίσκονται οι κ.κ. Ρεϊνσρέμπερ και Μεϊντανάς.

Πηγή: sport-fm.gr