Το ντέρμπι που έδωσε ψυχολογία, οι δύο τελικοί και oι διασκέψεις του Τιμούρ

Τρεις μέρες πριν δώσει το μεγαλύτερο παιχνίδι της για τη φετινή σεζόν, απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, για τον ημιτελικό κυπέλλου, η Ανόρθωση έκανε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση, απέναντι στον Απόλλωνα, δείχνοντας πως έχει τις δυνατότητες, για να διακριθεί στον δεύτερο στην τάξη θεσμό.

Οι κυανόλευκοι, έχοντας εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία, σταμάτησαν όλα τα επιθετικά όπλα του Απόλλωνα, για 93 λεπτά και αν ο Γκεριέ δεν έστελνε την μπάλα στα δίκτυα της, στο τελευταίο δευτερόλεπτο, θα έφευγε με ένα τεράστιο διπλό από το Τσίρειο στάδιο.

Μια στιγμή αδράνειας στην άμυνά της Ανόρθωσης, ήταν αρκετή για τους γαλάζιους της Λεμεσού να στείλουν τη μπάλα στα δίκτυα και να φύγουν με τον ένα βαθμό, που θεωρείται πολύτιμος στη μάχη του τίτλου.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε η χιλιοειπωμένη έκφραση, ότι το παιχνίδι δεν τελειώνει μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής για τελευταία φορά. Το τελευταίο σφύριγμα του Λούκα Σωτηρίου, έφερε από τη μια απογοήτευση στις τάξεις της Ανόρθωσης, η οποία πάλεψε μέχρι τέλους για το τρίποντο και από την άλλη χαμόγελα στον Απόλλωνα, ο οποίος κράτησε επαφή με την κορυφή.

Οι δύο ομάδες, έφυγαν από το γήπεδο έχοντας ανεβασμένη την ψυχολογία. Από τη μια η Ανόρθωση έδειξε ότι μπορεί να κτυπήσει οποιονδήποτε αντίπαλο, κάτι που θα τη βοηθήσει ενόψει του ημιτελικού κυπέλλου κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη, στο Αντώνης Παπαδόπουλος.

Από την άλλη, ο Απόλλωνας κατάφερε να ανέβει ακόμα περισσότερο ψυχολογικά, αφού για δεύτερο παιχνίδι σκόραρε στα τελευταία λεπτά και πήρε βαθμολογικό κέρδος. Έτσι θα πάει με την ψυχολογία στα ύψη, για να αντιμετωπίσει την ΑΕΛ στο τοπικό ντέρμπι της Λεμεσού, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Πρόκειται για ένα παιχνίδι, που πολλοί χαρακτηρίζουν ως τελικό, αφού όποια ομάδα χάσει, ενδεχομένως να χάσει και το τρένο του τίτλου.

Απ’ εκεί  και πέρα, από τον αγώνα ξεχώρισαν και οι δηλώσεις του Τιμούρ Κετσπάγια στη διάσκεψη Τύπου, ο οποίος όπως και σε κάθε προηγούμενη διάσκεψη, φρόντισε να εκπλήξει όσους τον άκουσαν. Όπως ανέφερε, ελπίζει ότι ο τελικός να είναι το τελευταίο του παιχνίδι.

Μια δήλωση, που έρχεται να προστεθεί σε όλα όσα ακούγονται και λέγονται γύρω από το όνομά του, το τελευταίο διάστημα και σχετίζονται με την παραμονή του ή όχι στον πάγκο της Κυρίας, για την επόμενη σεζόν.

Ο Κετσπάγια, μπορεί όταν ζήτησε διευκρινίσεις για την τοποθέτησή του, να είπε πως λήγει το συμβόλαιό του και γι’ αυτό το ανέφερε, ωστόσο συνεκτιμώντας τα όσα λέγονται από τον ίδιο, αλλά και από τη διοίκηση της ομάδας το τελευταίο διάστημα, φαίνεται ότι οι πιθανότητες να παραμείνει ή όχι στον πάγκο και τη νέα σεζόν, είναι μοιρασμένες.

Παρόλα αυτά, τα πάντα μπορούν να αλλάξουν όταν ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της ομάδας, τον ερχόμενο Μάιο.

Ενδιαφέρουσες ήταν και οι τοποθετήσεις του Γιάννη Πετράκη, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους ποδοσφαιριστές του, τους οποίους είδε για άλλο ένα παιχνίδι να παλεύουν μέχρι τέλους και να δικαιώνονται για το πείσμα τους.

Παραδέχθηκε φυσικά ότι όταν σκοράρεις στο 94’ είναι και θέμα τύχης, όμως για να κατακτήσει κάποιος ένα τίτλο, χρειάζεται και αυτή την παράμετρο με το μέρος του. Η τύχη, έκλεισε το μάτι στα τελευταία δύο παιχνίδια στους γαλάζιους, στα οποία ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους. Άπαντες στην ομάδα της Λεμεσού, ελπίζουν ότι αυτή η τύχη θα συνεχίσει να τους ακολουθεί μέχρι τέλους.

Πάντως, ο Απόλλωνας δημιούργησε 18 τελικές στον αγώνα κόντρα στην Ανόρθωση και δικαιούταν να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ, κάτι που είπε και ο ίδιος ο Γιάννης Πετράκης, ο οποίος μίλησε για δικαιοσύνη.  

Τόσο το πρωτάθλημα, όσο και το κύπελλο μπαίνουν στην τελική τους ευθεία, με όλα τα παιχνίδια να είναι καθοριστικά για κάθε ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: