Απίστευτα «Παγώνια» νίκησαν με δέκα παίκτες τη Σίτι

Η Λιντς με δέκα παίκτες και με γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα κατάφερε να πάρει μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-1 κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Πρώτο διπλό για τα «Παγώνια» στο «Ετιχαντ» μετά από 20 χρόνια. Τέταρτη ήττα για τους «Πολίτες» στο πρωτάθλημα.

Ο Γκουαρδιόλα αποφάσισε να προχωρήσει σε εκτεταμένο ροτέισον, με αποτέλεσμα αυτό να κοστίσει ακριβά στην ομάδα του. Η Λιντς του Μπίελσα από την άλλη κατάφερε αν και με δέκα παίκτες όχι μόνο να «αντέξει» αλλά και να φύγει με τους τρεις βαθμούς από την έδρα των Πολιτών. Κάτι που είχε να συμβεί από το 2001!

Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων αγωνίστηκαν φορώντας μαύρα περιβραχιόνια, ως φόρο τιμής στο πρόσωπο του Πρίγκιπα Φίλιππου, Δούκα του Εδιμβούργου που έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 99 ετών, ενώ πριν τη σέντρα του αγώνα τηρήθηκε και σιγή δύο λεπτών.

Η Σίτι ήταν κυρίαρχη στο πρώτο μέρος έχοντας τις περισσότερες πρωτοβουλίες κι ενέργειες για να ανοίξει το σκορ. Στο 19ο λεπτό ο Στέρλινγκ λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ, αλλά ο Μεσλιέρ του είπε «όχι». Παρά την ασφυκτική πίεση των Πολιτών, η Λιντς άντεξε! Και όχι μόνο άντεξε αλλά κατάφερε να σκοράρει πρώτη στο ματς στο 42’! Ο Μπάμφορντ έστρωσε στον Ντάλας, που ήταν εκτός μεγάλης περιοχής κι εκείνος με ωραίο πλασέ αλλά και με την βοήθεια του δοκαριού, νίκησε τον Έντερσον για το 0-1.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Λιντς χρειάστηκε μόλις μία τελική για να ανοίξει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο. Σε αντίθεση με την ομάδα του Γκουαρδιόλα, η οποία παρά το γεγονός ότι δημιούργησε 11 ευκαιρίες (1 τελική στο στόχο) δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Τα πράγματα όμως στη συνέχεια δεν εξελίχθηκαν όπως θα περίμενε τεχνικός των «παγωνιών», Μπίελσα. Κι αυτό διότι στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου η Λιντς έμεινε με παίκτη λιγότερο. Ο Λίαμ Κούπερ ανέτρεψε τον Ζεσούς, ο Μάρινερ του έδειξε αρχικά την κίτρινη κάρτα αλλά μετά από χρήση VAR πήρε πίσω την απόφασή του κι έστειλε τον κεντρικό αμυντικό της Λιντς στα αποδυτήρια με απευθείας κόκκινη.

Τελικά το γκολ για την Σίτι ήρθε στο 76’. Μετά από ωραία συνεργασία Φερναντίνιο, Σίλβα και Τόρες, ο τελευταίος με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην εστία της Λιντς για το 1-1. Ωστόσο, παρά την ασφυκτική πίεση των Πολιτών, η Λιντς αν και με 10 στο γήπεδο, κατάφερε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα στις καθυστερήσεις του αγώνα!

Ο Ντάλας με ωραίο πλασέ πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Έντερσον και την έστειλε στα δίχτυα του Βραζιλιάνου πορτιέρε, για το 1-2, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα μεταξύ των δύο ομάδων

Ετσι, μετά από αυτή την ήττα η Σίτι παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας αλλά με 74 βαθμούς, ενώ η Λιντς ανέβηκε προσωρινά στην 9η θέση με 45 βαθμούς κι έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται για Ευρώπη!

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Κανσέλο, Στόουνς, Ακέ (58’ Γκιουντογάν), Μεντί (74’ Φόντεν), Σίλβα, Φερναντίνιο, Ζιντσένκο, Τόρες, Ζεσούς, Στέρλινγκ

Λιντς: Μεσλιέρ, Άγλινγκ, Κούπερ, Αλιόσκι, Φίλιπς, Ραφίνια, Ντάλας, Ρόμπερτς (63’ Κοχ), Κόστα, Μπάμφορντ (45’ Στρούζικ)

Πηγή: gazzetta.gr