Κτύπησε στην κόντρα η Ανόρθωση και πάγωσε τον Απόλλωνα

Μεγάλο παιχνίδι διεξάγεται στο Τσίρειο στάδιο, μεταξύ Απόλλωνα και Ανόρθωσης, για την έκτη αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Οι γαλάζιοι της Λεμεσού, μετά τη νίκη επί της Ομόνοιας στην προηγούμενη αγωνιστική, θέλουν να δώσουν συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα και να ανέβουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μετά από αρκετό καιρό.

Από την άλλη, η Ανόρθωση, ψάχνει την πρώτη της νίκη στα πλέι οφ, ώστε να ανέβει ψυχολογικά και να πάει έτοιμη στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, για τα ημιτελικά του κυπέλλου.

Το προφίλ του αγώνα:

Απίστευτο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο του ντέρμπι, αφού σημειώθηκαν δύο γκολ, τα οποία ωστόσο ακυρώθηκαν για οφσάιντ και φάουλ.

Πρώτος πέτυχε γκολ ο Απόλλωνας, όταν ο Νταμπό, μετά από εξαιρετική μπαλιά που δέχθηκε, βρέθηκε απέναντι στον Λόρια, ο οποίος απέκρουσε το σουτ του, με τη μπάλα να φτάνει στον Γιαννιώτα, ο οποίος προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Αμέσως, ο βοηθός σήκωσε τη σημαία υποδεικνύοντας οφσάιντ. Η φάση εξετάστηκε από το VAR, το οποίο επιβεβαίωσε την απόφαση του βοηθού διαιτητή.

Στο έβδομο λεπτό, η Ανόρθωση πέτυχε εξαιρετικό γκολ, με τον Οκριασβίλι, ο οποίος νίκησε τον Γιοβάνοβιτς με σουτ εκτός περιοχής. 

Και αυτό το γκολ ακυρώθηκε, για φάουλ που προηγήθηκε από τον Κορέια πάνω στον Ζοάο Πέδρο. 

Στη συνέχεια, ο Απόλλωνας ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έβαλε πίεση στην Ανόρθωση, για να πετύχει το γκολ, που θα έδινε ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, όμως πότε ο Λόρια και πότε η άμυνα της ομάδας της Αμμοχώστου, δεν επέτρεψαν στους επιθετικούς των γαλάζιων να σκοράρουν.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ανόρθωση άνοιξε το σκορ με τον Τορνίκε Οκριασβίλι, στο 58ο λεπτό του αγώνα.

Ο ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης δέχθηκε μακρινή μπαλιά και αφοιύ κέρδισε κάποια μέτρα, έπιασε ένα σουτ εκτός περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα στα δίκτυα του Γιοβάνοβιτς.

Οι ενδεκάδες:

Απόλλωνας: Γιοβάνοβιτς, Πέδρο, Ρομπέρζ, Γιούστε, Γκεριέρ, Ντένιτς, Χάμπος, Γιαννιώτας, Μπίσεσβαρ, Πίττας, Νταμπό

Ανόρθωση: Λόρια, Αρτυματάς, Κορέια, Νταουσβίλι, Οκριασβίλι, Μίχα, Καλτσάς, Βργκοτς, Κβιλιτάια, Ρισβάνης, Κορρέα