Ο τελικός των τελικών για Ανόρθωση και η Ομόνοια για σερί και πρωτιά

Το πιο κρίσιμο παιχνίδι της, μέχρι το επόμενο δίνει η Ανόρθωση απέναντι στην Ομόνοια, για την δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Οι κυανόλευκοι, ταξιδεύουν στο ΓΣΠ, παίζοντας το τελευταίο τους χαρτί για τον τίτλο του πρωταθλήματος, αφού βρίσκονται ήδη επτά βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση της βαθμολογίας, εκεί όπου βρίσκεται η Ομόνοια.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια, γνωρίζει καλά πως σε περίπτωση ήττας, θα μπει ταφόπλακα στον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος, αφού η Ανόρθωση θα μείνει δέκα βαθμούς πίσω και συν της άλλης, ΑΕΛ ή Απόλλωνας, θα ανοίξουν την απόσταση από την τέταρτη θέση.

Αντίθετα, σε περίπτωση νίκης, η Ανόρθωση θα ψαλιδίσει τη διαφορά και θα αναμένει το αποτέλεσμα του λεμεσιανού ντέρμπι, για να εκμεταλλευτεί τις απώλειες που θα προκύψουν.

Πάντως, η ομάδα της Αμμοχώστου, δεν κατάφερε ακόμα να κερδίσει την Ομόνοια σε αγώνα πρωταθλήματος, από τη μέρα που ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία ο Χένινγκ Μπεργκ.

Συγκεκριμένα, σε τέσσερα παιχνίδια που έδωσαν οι δύο ομάδες μέχρι στιγμής, έφεραν δύο ισοπαλίες, στο Αντώνης Παπαδόπουλος (0-0, 1-1) και η Ομόνοια επικράτησε στα δύο παιχνίδια του ΓΣΠ (1-0, 3-0).

Πέραν λοιπόν από την μεγάλη ανάγκη για τη νίκη, η Ανόρθωση θα πρέπει να σπάσει την αρνητική παράδοση, αφού η τελευταία της νίκη ήταν την 1η Απριλίου 2018, όταν έφυγε με το διπλό χάρη στα δύο γκολ του Μίχαλ Ντούρις, ο οποίος σήμερα αγωνίζεται με τη φανέλα της Ομόνοιας.

Από την άλλη, ο Χένινγκ Μπεργκ, θέλει να κερδίσει και αυτό το παιχνίδι, δίνοντας συνέχεια στο νικηφόρο σερί των πρασίνων και να διατηρήσει την ομάδα του στην κορυφή της βαθμολογίας.

Παράλληλα, σε περίπτωση νίκης, η Ομόνοια θα εκμεταλλευτεί τις απώλειες στο ντέρμπι ΑΕΛ-Απόλλωνας, ενώ θα θέσει εκτός μάχης την Ανόρθωση.

Ο Νορβηγός προπονητής, δεν αντιμετωπίζει οποιαδήποτε προβλήματα τραυματισμών και πάει με γεμάτο το οπλοστάσιο του στο ντέρμπι.

Οι επικρατέστεροι για να πάρουν φανέλα βασικών, είναι οι Φαμπιάνο, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέζιακς, Σέχου, Ζόρντι Γκόμεθ, Κούσουλος, Παπουλής, Ασάντε, Λοΐζου και Τσέποβιτς.

Ο Τιμούρ Κετσπα΄για θα παρατάξει τους Λόρια, Ρισβάνη, Αρτυματά, Αμπαρτζουμιάν, Κορέια, Νταουσβίλι, Χουσμπάουερ, Μίχα, Καλτσά, Οκριασβίλι και Κβιλιτάια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: