Ο Ολυμπιακός προκάλεσε πρόβλημα στο μεγάλο ταλέντο της Αϊντχόφεν και του Ράιολα

Ο Μοχάμεντ Ιχαταρέν δεν διανύει την καλύτερη περίοδό του στην Αϊντχόφεν, παρότι δεν έχει να επιδείξει και πολλές περιόδους. Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα τον Ιανουάριο του 2019 και στα 2 χρόνια που αγωνίζεται ως επαγγελματίας (στην οικογένεια της Αϊντχόφεν, πάντως, ανήκει από το 2010), έχει διαρκώς τα πάνω και τα κάτω του. Κυρίως το δεύτερο και ύστερα από τον αποκλεισμό των Ολλανδών από τον Ολυμπιακό στο Europa League, έχει μια τελευταία ευκαιρία για να παραμείνει στο 'Φίλιπς Στάντιον'.

Θα μπορούσε να είναι απλά ένας διαξιφισμός με τον ατζέντη και τον σύλλογο του διεθνή Ολλανδού με ρίζες από το Μαρόκο. Η παρουσία του Μίνο Ράιολα δείχνει τόσο το ταλέντο που κρύβει αυτός ο παίκτης, όσο και την έριδα που μπορεί να διασπείρει. Εδώ και έναν μήνα έγινε ξεκάθαρο ότι ο Ιχαταρέν δεν θα υπογράψει την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Οι φήμες λένε ότι 'κοιτάζει' προς τη μεριά του Άγιαξ, ωστόσο το γεγονός ότι έχει την πρόταση στα χέρια του εδώ και περίπου ένα χρόνο φανερώνει και δείγματα του χαρακτήρα του. Και αυτό είναι το μείζον πρόβλημα.

Η ισχύουσα συμφωνία λήγει το καλοκαίρι του 2022 και η Αϊντχόφεν δίνει τον παίκτη σε όποια ομάδα προσφέρει 15.000.000 ευρώ. Το Transfermarkt έφτασε να τον κοστολογεί στα 22.000.000 τον Δεκέμβριο του 2019, μέχρι να πέσει στα 16.000.000 τον Ιανουάριο του 2021, με την καθοδική τάση να οφείλεται κυρίως στην πανδημία του κορονοϊού. Τα δύο γκολ και η μία ασίστ σε 1.570 λεπτά φέτος (25 αγώνες όλων των διοργανώσεων) δεν είναι καλή συγκομιδή, ωστόσο και πάλι θα μπορούσαν να υπάρξουν ομάδες που θα πιστέψουν στο ταλέντο του και θα πειστούν κι από τον ατζέντη του. Τα τερτίπια του Ιχαταρέν, όμως, δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα.

Η Αϊντχόφεν ανακοίνωσε τον αποκλεισμό του

Το Σαββατοκύριακο η Αϊντχόφεν εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιούσε τους λόγους για τους οποίους ο Ιχαταρέν έμεινε εκτός αποστολής του ντέρμπι κόντρα στον Άγιαξ. Ήταν η συμπεριφορά του στη ρεβάνς του ζευγαριού με τον Ολυμπιακό, η κορυφή ενός παγόβουνου. "Όλο το επιτελείο, όλοι οι παίκτες και η διοίκηση έκαναν τα πάντα για να υποστηρίξουν τον Ιχαταρέν και να τον κάνουν να αισθανθεί πολύτιμος στην Αϊντχόφεν. Δεν άδραξε την ευκαιρία, όμως. Γι' αυτό η Αϊντχόφεν αποφάσισε ο 19χρονος μέσος να μείνει εκτός ομάδας για το ματς με τον Άγιαξ. Την Πέμπτη δεν συμπεριφέρθηκε επαγγελματικά", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Ο Ιχαταρέν δεν αγωνίστηκε στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και στον ακόλουθο αγώνα της Eredivisie με τη Φιτέσε λόγω ασθένειας. Όμως ήταν υγιής για τη ρεβάνς της φάσης των 32 του Europa League, αλλά έμεινε εκτός αγώνα, με τον τεχνικό του συλλόγου, Ρόγκερ Σμιτ, να εξηγεί στο ESPN: "Έλλειψη κινήτρου, έλλειψη πειθαρχίας και ομαδικού πνεύματος οδήγησαν στην απόφαση. Είναι εσωτερικό ζήτημα. Δεν θέλω να μιλήσω. Όλοι προσπαθούν να τον στηρίξουν. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες τα πράγματα πήγαν καλά, αλλά τώρα έκανε ένα βήμα πίσω. Πρέπει να αξίζει να παίζει για τον σύλλογο και θα πάρει την ευκαιρία να αποδείξει τον εαυτό του στο μέλλον".

Πηγή: contra.gr