Η ονειρική χρονιά, η Ομόνοια του Μπεργκ που δεν χάνει και το ρεκόρ του Λεμονή

Μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού, για την 1η αγωνιστική των πλέι οφ, η Ομόνοια συμπλήρωσε 17 αγώνες χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα και πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο σερί των τελευταίων χρόνων. Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ, ξεπέρασε ήδη το αήττητο σερί των 16 αγώνων, που είχε καταγράψει η ομάδα της Λευκωσίας, στο τέλος της σεζόν 2010-11.

Η τελευταία ήττα για την Ομόνοια, καταγράφηκε στις 22 Νοεμβρίου, όπου έχασε με 2-1 από τη Νέα Σαλαμίνα, για την 11η αγωνιστική. Έκτοτε το τριφύλλι παραμένει αήττητο για 17 αγώνες, αφού πανηγύρισε δεκατρείς νίκες και απέσπασε μόλις τρεις ισοπαλίες.

Πλέον, ο Νορβηγός προπονητής, κυνηγά με αξιώσεις την κατάρριψη του ρεκόρ του Τάκη Λεμονή, όπου οι πράσινοι παρέμειναν αήττητοι για 19 αγώνες πρωταθλήματος, ένα σερί το οποίο ξεκίνησε στα μισά της σεζόν 2009-2010 και ολοκληρώθηκε στις αρχές της επόμενης.

Πέραν από το εν λόγω ρεκόρ, ο Νορβηγός τεχνικός στη φετινή σεζόν κατάφερε να οδηγήσει την Ομόνοια, σε ευρωπαϊκό όμιλο, για πρώτη φορά στην ιστορία της και έσπασε και την κατάρα επτά ετών, όπου είχε να κερδίσει τον αιώνιο αντίπαλο και μάλιστα με δύο νίκες, τόσο σε πρώτο, όσο και δεύτερο γύρο, κάτι το οποίο είχε να γίνει εδώ και αρκετά χρόνια.

Η ομάδα της Λευκωσίας, απέδειξε ότι στα ντέρμπι βγάζει χαρακτήρα, μέταλλο και βρίσκει τον τρόπο να παίρνει τους τρεις βαθμούς. Κάτι που φαίνεται από τον απολογισμό τις στα δέκα ντέρμπι που έδωσε. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής παραμένει αήττητη, αφού πανηγύρισε επτά νίκες και σε τρεις αγώνες πήρε ένα βαθμό.

Επιπλέον, με απολογισμό 16 νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες, οι πράσινοι δικαίως βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 56 βαθμούς. Οι πράσινοι έχουν παθητικό 13 γκολ, τα λιγότερα από κάθε άλλη ομάδα, ενώ κρατάει για πέντε σερί παιχνίδια απαραβίαστη την εστία της. Στα αξιοσημείωτα επίσης, για την ομάδα της Λευκωσίας, είναι το γεγονός πως κατάφερε να κερδίσει από μια φορά και τις 13 ομάδες του πρωταθλήματος.

Ρεκόρ και στοιχεία που αποδεικνύουν πως η φετινή Ομόνοια, διανύει μια τόσο καλή σεζόν και συνεχίζει ακάθεκτη προς τον τίτλο, μετά από 11 χρόνια, αφού η τελευταία φορά που κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα ήταν το μακρινό 2010.

Αν οι πράσινοι καταφέρουν να κλείσουν αυτή τη χρονιά με τη σφραγίδα του πρωταθλήματος, τότε η φετινή σεζόν θα είναι ονειρική, τόσο για τους φίλους της ομάδας, όσο και για τους ιθύνοντες του τριφυλλιού, που είδαν τους κόπους και τη δουλειά των τελευταίων χρόνων να αποδίδει καρπούς, αλλά και να χτίζεται μια Ομόνοια, από τα παλιά, παθιασμένη και διψασμένη για τίτλους.