«Ανακυκλώνονται εννέα διαιτητές, το βλέπω πολύ δύσκολο για ξένους»

Για το θέμα πιθανής καθόδου ξένων διαιτητών, αλλά και για το σημερινό πρώτο παιχνίδι κυπέλλου απέναντι στον Εθνικό, κλήθηκε να μιλήσει ο τεχνικός Διευθυντής του Ολυμπιακού, Κώστας Σεραφείμ, σε δηλώσεις του στον Super Sport FM 104.0.

«Τα περισσότερα προβλήματα αρχίζουν από το γεγονός ότι δεν υπάρχει αρκετός αριθμών διαιτητών, με αποτέλεσμα οι ίδιοι διαιτητές να είναι σε συνεχόμενα παιχνίδια είτε στο γήπεδο είτε στο VAR. Μόνο από αυτό το γεγονός φαίνεται ότι είμαστε ανέτοιμοι για το VAR γιατί δεν μπορούν να μπουν και τιμωρίες γιατί θα υπάρχει έλλειψη διαιτητών. Ανακυκλώνονται αυτοί οι εννέα διαιτητές γιατί πρέπει να κάνουν σαν πρώτοι διαιτητές, ακολούθως σαν VARιστες και μετά σαν 4oι. Μόνο από αυτό αρχίζει η κούραση, η πίεση και γενικά όλα. Αυτόματα έχουμε δημιουργήσει στους εαυτούς μας προβλήματα, γιατί χειριζόμαστε αυτό το εργαλείο χωρίς να είμαστε έτοιμοι. Εγώ προσωπικά το βλέπω πολύ δύσκολο για ξένους διαιτητές».

Για το σημερινό παιχνίδι κυπέλλου, ο Κώστας Σεραφείμ ανέφερε ότι «δεν αισθανόμαστε φαβορί για πρόκριση. Είναι 50-50. Ο Εθνικός έχει αποδείξει ότι είναι πολύ καλή ομάδα. Δεν θα θεωρήσω ότι ο Εθνικός θα ενδιαφερθεί για τον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος γιατί θα έχουν ακόμη πέντε μέρες ξεκούρασης. Εκείνο που νιώθουμε τώρα είναι η επιστροφή του άγχους. Στους αγώνες του πρωταθλήματος δεν υπάρχει πλέον αυτό, όμως σήμερα υπάρχει γιατί παίζεται η πρόκριση στην επόμενη φάση μέσω των δύο αναμετρήσεων με τον Εθνικό. Θα απουσιάσουν οι τραυματίες Σαμπίνα, Ζαχαρίου, Κούπιτς αλλά και ο Γκουστάβο που δεν ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί. Ο Κα είναι αποστολή και θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή εάν θα αγωνιστεί. Ο Φαν Κέσελ έφυγε για εξωαγωνιστικούς λόγους και για να προχωρήσουμε σε διακοπή συμβολαίου ήταν σοβαρό και επαναλαμβανόμενο. Αν θέλουμε να είμαστε ομάδα πρέπει να τηρούνται κάποιοι κανονισμοί. Αυτός που υπερβαίνει την κόκκινη γραμμή που βάλαμε σαν Δ.Σ. πρέπει να αποτελεί και παρελθόν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην ΚΟΠ το μπαλάκι για ξένους διαιτητές-Τι ισχύει με την κατηγοριοποίηση χωρών