Ο κακός δαίμονας της Ομόνοιας, οι τρεις προπονητές και το πλάνο του Μπεργκ

Με τον κακό της δαίμονα στη φετινή σεζόν, αναμετράται η Ομόνοια στο Μακάρειο στάδιο, για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ του παγκυπρίου πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός, είναι η μοναδική ομάδα, που δεν κατάφεραν να κερδίσουν φέτος οι πράσινοι, αφού έχασαν με 1-0 στο Μακάρειο, στον πρώτο γύρο και έφεραν ισοπαλία στο ΓΣΠ, στον δεύτερο γύρο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Οι μαυροπράσινοι, έβαλαν πολύ δύσκολα μέχρι στιγμής στο τριφύλλι, κάτι που θέλουν να κάνουν και στον αγώνα που διεξάγεται το απόγευμα της Κυριακής.

Κι αν στο ΓΣΠ έχουν χτίσει μια αήττητη προϊστορία, τα αποτελέσματα απέναντι στην Ομόνοια, στην έδρα τους, δεν είναι καθόλου καλά, αφού με εξαίρεση τη νίκη στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, δεν κατάφεραν σε οποιοδήποτε από τα προηγούμενα πέντε παιχνίδια που διεξήχθησαν την τελευταία δεκαετία, να πάρουν έστω κι ένα βαθμό.

Ουσιαστικά, το γκολ του Μανρίκε στον πρώτο γύρο, εκτός από το ότι χάρισε στον Ολυμπιακό τους τρεις βαθμούς, έσπασε και την αρνητική παράδοση που είχε χτίσει η ομάδα, στους εντός έδρας αγώνες της με την Ομόνοια.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας δεκαετίας

1/11/20 1-0

1/2/20 0-2

6/11/18 2-3

16/3/13 1-4

29/10/11 0-2

29/1/11 0-2

Τρίτος προπονητής σε τρεις αγώνες

Πάντως, στον αγώνα απέναντι στην Ομόνοια, οι μαυροπράσινοι θα καταγράψουν ένα στατιστικό που δεν συμβαίνει συχνά, αφού θα έχουν στον πάγκο τους τρίτο διαφορετικό προπονητή, σε τρία παιχνίδια.

Στον πρώτο γύρο, στον πάγκο του Ολυμπιακού βρισκόταν ο Γιάννης Πετράκης. Στον δεύτερο γύρο, η ομάδα του Τακτακαλά κατέβηκε στο γήπεδο με υπηρεσιακό προπονητή τον Κυριάκο Πολυκάρπου, ενώ στον σημερινό αγώνα, απέναντι στον Χένινγκ Μπεργκ, θα βρεθεί ο Τσέντομιρ Γιανέφσκι.

Ο Νορβηγός προπονητής, ελπίζει ότι αυτή τη φορά θα σπάσει το ρόδι και θα καταφέρει να πάρει τη νίκη, η οποία θα επαναφέρει την ομάδα του στην κορυφή, από την οποία έπεσε, μετά τη νίκη της ΑΕΛ επί της ΑΕΚ στο Τσίρειο στάδιο.

Σίγουρα, η πίεση θα είναι στην πλευρά του τριφυλλιού, αφού ο Ολυμπιακός δεν έχει ουσιαστικά στόχους και θα παίξει χωρίς άγχος, για την φανέλα και την ιστορία του.

Ο Μπεργκ, τόνισε πολλάκις στους παίκτες του, ότι πρέπει να δείξουν τη δέουσα προσοχή στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού ο Ολυμπιακός δεν έχει τίποτα να χάσει, σε αντίθεση με την Ομόνοια, η οποία αν απωλέσει βαθμούς, πιθανόν να της στοιχίσουν στη μάχη που δίνει για τον τίτλο και θα δώσει την ευκαιρία σε Ανόρθωση ή Απόλλωνα που παίζουν μεταξύ τους την Δευτέρα, να την πλησιάσουν στον βαθμολογικό πίνακα.

Η Ομόνοια, αναμένεται να παραταχθεί με τους Φαμπιάνο, Λούφτνερ, Χούμποτσαν, Σεχού και Λέζιακς στην άμυνα.

Στο κέντρο, θα είναι οι Κούσουλος και Ζόρντι Γκομεθ ως ανασταλτικοί μέσοι και πιο μπροστά τους ο Παπουλής, ενώ στην επίθεση, το πιο πιθανό είναι να δούμε τους Λοΐζου, Ασάντε και Τσέποβιτς.

Πάντως, δεν αποκλείεται ο Μπεργκ να προβεί σε εκπλήξεις στην ενδεκάδα, για να ξαφνιάσει τον Ολυμπιακό, ο οποίος θα καταστρώσει το δικό του πλάνο για τον αγώνα.

Οι μαυροπράσινοι, θα παίξουν με τους Μιχαήλ, Ανδρέου, Σωτηρίου, Ψάλτης και Μανρίκε στην άμυνα.

Τους Νανίσιο, Σαντάνα, Σάλι, Σαρφό και Πεχλιβάνη στο κέντρο και στην κορυφή της επίθεσης τον πρώτο τους σκόρερ Βασίλη Μάντζη.

Σημειώνεται ότι εκτός αποστολής για τον Ολυμπιακό έμειναν οι Κα, Ζαχαρίου, Τσούπιτς, Σαμπίνια και Γκουστάβο.

Δειτε Επισης

Δύο νέα λεωφορεία για τους εγκλωβισμένους ενέκρινε το Υπουργικό
Πράσινο Υπουργικού για εκσυγχρονισμό διαχείρισης τ/κ περιουσιών-Τι αλλάζει στα κριτήρια διάθεσης
Καταργείται η υπόδειξη αρνητικού τεστ κορωνοϊού σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας
Φορτηγό ακινητοποιήθηκε και μπλόκαρε τον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η μια λωρίδα
Άνοιξαν πυρ κατά δικηγορικού γραφείου στην Πάφο
Εξωθούσαν ανήλικες στην πορνεία και τις πλήρωναν με κοκαΐνη στην Αθήνα-Τέσσερις συλλήψεις
Μόρφου Νεόφυτος για το σκάνδαλο στη Μονή-«Δαιμονικές δυνάμεις κάνουν πολλαπλές επιθέσεις, δοκιμάζεται η πίστη»
Έτοιμο να αποπλεύσει για Γάζα το δεύτερο πλοίο με 500 τόνους βοήθειας
Απάντηση Αθήνας σε Ερντογάν-«Οι δηλώσεις για την Κύπρο προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων»
Η πρώτη συνέντευξη της Sophia the Robot στην τηλεόραση-«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο»