Η πρωτόγνωρη κατάσταση για τον ΑΠΟΕΛ και τα κίνητρα που κρίνουν… παραμονές

Πρωτόγνωρη κατάσταση θα βιώσει το ΑΠΟΕΛ στο φετινό πρωτάθλημα. Οι γαλαζοκίτρινοι τα προηγούμενα χρόνια, κατακτούσαν για επτά συναπτά έτη το τρόπαιο του πρωταθλήματος ωστόσο, αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι αλλιώς και  θα πρέπει να συμβιβαστούν με την παρουσία τους το δεύτερο γκρουπ.

Οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου της Λευκωσίας, έχουν την ευκαιρία στα 14 παιχνίδια των πλέι οφ, να βρουν τα κίνητρα και να αποδείξουν ότι αξίζουν να παραμείνουν στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ. Με τη νέα σεζόν θα ακολουθήσει μαζικό λίφτινγκ στο δυναμικό των γαλαζοκιτρίνων, αφού αρκετοί παίκτες από το υφιστάμενο ρόστερ, δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα.  

Ο τελευταίος λόγος, ανήκει βέβαια στον Σάββα Πουρσαϊτίδη, ο οποίος στο τέλος της χρονιάς καλείται να καθίσει στο τραπέζι με τη διοίκηση, όποια και αν είναι αυτή εκείνο το διάστημα, ώστε να συζητήσει για το πως θα διαμορφώσει όπως ο ίδιος επιθυμεί τον ΑΠΟΕΛ.

Στο υφιστάμενο ρόστερ, χρειάζονται ριζικές αλλαγές και θα πρέπει να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στον Ελλαδίτη τεχνικό, για να φτιάξει έναν ΑΠΟΕΛ, που θα μπορεί να ανταγωνιστεί και τις υπόλοιπες ομάδες της πρώτης εξάδας. 

Είναι μια χρονιά, που οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ θα ήθελαν να ξεχαστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται, αφού με την έναρξη της κανείς δεν θα φανταζόταν πως η ομάδα τους θα βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Μια θέση που φαντάζει απλή, ωστόσο ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στη 8η θέση του Β’ γκρουπ με 30 βαθμούς και απέχει μόλις έξι βαθμούς από την 12η θέση, θέση ο οποία οδηγεί στη δεύτερη κατηγορία.

Θα σκάσει σαν βόμβα μεγατόνων αν ο σύλλογος της Λευκωσίας, δεν μαζέψει τους απαιτούμενους βαθμούς και βρεθεί σε αυτή τη δύσκολη θέση. Κάτι το οποίο, αναμφίβολα, κανείς δεν θέλει να σκέφτεται στον Αρχάγγελο τη δεδομένη στιγμή.

Στις 10 Μαρτίου, εν τω μεταξύ ο ΑΠΟΕΛ θα δώσει την τελευταία παράσταση στη ρεβάνς με την Ομόνοια. Μια παράσταση, η οποία αν ολοκληρωθεί με θετικό φινάλε, θα τον οδηγήσει πιο κοντά προς το τρόπαιο του κυπέλλου, τους «4» της διοργάνωσης δηλαδή, και θα τον κρατήσει ζωντανό για την έξοδο του προς την Ευρώπη.  

Το σκορ του πρώτου αγώνα δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα στην Ομόνοια, η οποία σκόραρε εκτός έδρας. Ωστόσο, άπαντες στον ΑΠΟΕΛ γνωρίζουν πως είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν και αν επιθυμούν να κρατηθούν ζωντανή στη διοργάνωση, θα πρέπει να επιδείξουν σοβαρότητα και προσοχή να πάρουν την πρόκριση.

Όλα πλέον εξαρτώνται από τα πόδια των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ. Από αυτούς εξαρτάται αν η χρονιά αυτή τους βρει στο τέλος με χαμόγελα.