Ένα τρίλεπτο δεν είναι πότε αρκετό για ένα ντέρμπι αιώνιων...

Στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί στις 10 Μαρτίου έχουν στραμμένη πλέον την προσοχή τους ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια, μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Coca-Cola. Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, καθώς εκατέρωθεν οι δυο ομάδες δεν έθελξαν ιδιαίτερα με την απόδοσή τους, ξέσπασαν μέσα σε ένα τρίλεπτο, διαμορφώνοντας και το τελικό 1-1. 

Μπορεί οι πράσινοι να ήταν ελαφρώς ανώτεροι στο πρώτο μέρος του αγώνα από τους γαλαζοκίτρινους, καθώς είχαν τρεις τελικές, ενώ οι τυπικά γηπεδούχοι μηδέν, αλλά καμία ευκαιρία δεν ήταν ικανή για να ανησυχήσει και τους δυο πορτιέρε, Ουζόχο και Φαμπιάνο, αντίστοιχα. 

Στην επανάληψη ωστόσο, άλλαξε το σκηνικό με το καλημέρα, καθώς ο Βίκτωρας Κλωναρίδης στο 51' ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, με τους πράσινους να αντιδρούν άμεσα σε μόλις τρία λεπτά. Συγκεκριμένα, στο 54', αφού έκανε το γύρισμα ο Λέζιακς στον Τζιωνή, ο οποίος έκανε το σουτ, απέκρουσε ο Ουζόχο, για να πάρει το ριμπάουντ ο Τιάγκο και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. 

Μπορεί ο ΑΠΟΕΛ στη συνέχεια να ήταν αυτός που έδειχνε ότι διψούσε περισσότερο για τη νίκη, αλλά οι πράσινοι κατάφεραν να εξουδετερώσουν κάθε επιθετική προσπάθεια των αντιπάλων, διατηρώντας το ισόπαλο αποτέλεσμα αλλά και το αήττητο των τελευταίων αγώνων, κόντρα στον αιώνιο τους αντίπαλο. 

Ασφαλώς, και το γκολ της Ομόνοιας δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα ενόψει επαναληπτικού στους πράσινους, αλλά τίποτα ωστόσο δεν μπορεί να θεωρείται εύκολο και δεδομένο, καθώς στο ποδόσφαιρο, ένα τέρμα ανατρέπεται αρκετά εύκολα. Όπως χαρακτηριστικά είπε μάλιστα και ο Χένινγκ Μπεργκ, «δεν υπάρχει φαβορί για την πρόκριση. Είναι 50-50. Έχουμε ένα καλό σκορ, αλλά ούτε πριν το παιχνίδι υπήρχε φαβορί. Το 1-1 είναι καλύτερο από το 0-0 και όλα είναι ανοικτά». 

Από την άλλη, ο Σάββας Πουρσαϊτίδης, υπενθύμισε για ακόμη μια φορά στις τάξεις της ομάδας ότι δεν απομένει άλλος στόχος ζωντανός, πέραν του Κυπέλλου. «Είχαν καλύτερη διάθεση οι παίκτες μου και πλέον ότι έχει απομείνει για να κυνηγήσουμε από στόχους είναι το Κύπελλο. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Θεωρώ ότι το έχουν αντιληφθεί οι παίκτες μου και στο επόμενο παιχνίδι θα πρέπει να είμαστε ακόμα καλύτεροι για να μπορέσουμε να προκριθούμε». 

Είναι ηλίου φαεινότερο λοιπόν, ότι ένας μεγάλος τελικός πρόκειται να διεξαχθεί στις 10 Μαρτίου, με τους γαλαζοκίτρινους να είναι αυτοί που βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς το κύπελλο αποτελεί πλέον το μοναδικό μονοπάτι που οδηγεί και στην έξοδο προς την Ευρώπη...

Θυμηθείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης: