Με τον Μεντί αγκαλιάζει τα προημιτελικά η Ρεάλ-Τεράστιο προβάδισμα η Σίτι

Η Ρεάλ παρουσιάστηκε χωρίς φορ, αλλά ο Μεντί έσωσε την παρτίδα στο Μπέργκαμο, κέρδισε αποβολή, βρήκε δίχτυα και η «Βασίλισσα» επικράτησε 1-0 της Αταλάντα. 

Η Ρεάλ Μαδρίτης παρουσιάστηκε με πολλές απουσίες στο Μπέργκαμο, αλλά «καθάρισε» ο Μεντί. Ο αμυντικός της «Βασίλισσας» ήταν ο κορυφαίος της παίκτης, κέρδισε αποβολή, πέτυχε ένα υπέροχο τέρμα κι έδωσε τη νίκη 1-0 κόντρα στην Αταλάντα. Λανθασμένη η αλλαγή του Γκασπερίνι, άντεξε μέχρι το 86’ η ομάδα του…

Χωρίς… φορ η Ρεάλ, αποβολή με το… καλησπέρα!

Οι απουσίες ήταν πολλές για τη «Βασίλισσα», μιας και στη Μαδρίτη έμειναν οι Μπενζεμά, Ράμος, Αζάρ, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Βαλβέρδε, Ροδρίγκο, Οντριοθόλα και Μιλιτάο. Ετσι, η Ρεάλ παρουσιάστηκε χωρίς επιθετικό, με τον Ζιντάν να κρατάει στον πάγκο τον Μαριάνο και να εμπιστεύεται για τη γραμμή κρούσης τους Ασένσιο, Βινίσιους, με τον Ισκο από πίσω τους. Η Αταλάντα μπήκε στο ματς με διάθεση να πιέσει ψηλά, ώστε να αναγκάσει τη Ρεάλ στο εύκολο λάθος. Το πρώτο τέταρτο κύλησε χωρίς ρυθμό, με πολλά λάθη, ωστόσο στο 17' άλλαξαν οι συσχετισμοί. Ο Φρόιλερ ανέτρεψε τον Μεντί πριν μπει στην περιοχή και ο παίκτης της Αταλάντα αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Η Ρεάλ ανέβηκε στο γήπεδο, πήρε μέτρα, πίεσε και προσπάθησε να φανεί απειλητική. Ωστόσο, μια ατομική προσπάθεια του Νάτσο ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει στο πρώτο ημίωρο. Ο Γκασπερίνι έβγαλε επιθετικό (τον Ζαπάτα, ο οποίος είχε και ενοχλήσεις), με τους γηπεδούχους να μη βγαίνουν από την άμυνά τους, αλλά να κρατάνε εύκολα το μηδέν! Ο Ισκο ήταν ο πιο κινητικός της «Βασίλισσας» και στο 39' από δική του πάσα ο Βινίσιους βρέθηκε σε θέση βολής αλλά αστόχησε. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 45' για να κάνει η Ρεάλ την καλύτερή της φάσης, όταν από εκτέλεση φάουλ του Κρόος, ο Καζεμίρο με κεφαλιά δεν κατόρθωσε να νικήσει τον Γκολίνι.

Ο Μεντί... λύγισε την Αταλάντα

Το β’ μέρος άρχισε με καλή ευκαιρία για τη Ρεάλ, αφού το πλασέ του Μόντριτς βρήκε σε πόδια και πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι. Αυτή ήταν και η καλύτερη προσπάθεια των Μαδριλένων, αφού η οργανωμένη άμυνα των Μπεργκαμάσκι δεν άφηνε περιθώρια για… απειλές. Ο Ζιντάν πέρασε στο ματς τον μοναδικό καθαρόαιμο φορ που είχε στη διάθεσή του, τον Μαριάνο, με τον Γκασπερίνι να βγάζει τον Μουριέλ και να δίνει θέση στον Ιλισιτς. Ωστόσο, η είσοδος του Σλοβένου έφερε… όλη τη Ρεάλ έξω από την περιοχή της Αταλάντα, με τη «Βασίλισσα» να πιέζει για το γκολ! Ο κόουτς της γηπεδούχου έκανε αλλαγή στην αλλαγή, έβγαλε τον Ιλισιτς, αλλά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα είδε την ομάδα του να λυγίζει. Ο Μεντί βρέθηκε αμαρκάριστος έξω από την περιοχή και με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ διαμόρφωσε το 1-0!

Αταλάντα: Γκολίνι, Τολόι, Ρομέρο, Τζιμσίτι, Μέλε (85′ Παλομίνο), Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Γκόσενς, Πεσίνα, Μουριέλ (56′ Ιλιτσιτς, 86′ Μαλινόφσκι), Ζαπάτα (30′ Πάσαλιτς).

Ρεάλ Μ.: Κουρτουά, Βάθκες, Βαράν, Νάτσο Φερνάντες, Μεντί, Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρος, Ασένσιο (76′ Αρίμπας), Βινίσιους (57′ Μαριάνο Ντίαθ), Ισκο (76′ Ούγκο Ντούρο).

Γκλάντμπαχ - Μάντσεστερ Σίτι 0-2: Με 19η σερί νίκη πετάει στους «8»

Ασταμάτητο το εξπρές της Μάντσεστερ Σίτι πέρασε και από τη Γκλάντμπαχ  (0-2) και με την 19η διαδοχική νίκη σε όλες τις διοργανώσεις, κλείδωσε τη συνέχειά στο Champions League.

Απόλυτη κυριαρχία. Το παιχνίδι της όχι και τόσο ελκυστικό. Αδιανόητη προσήλωση αμυντικά. Κάποιες ωραίες συνεργασίες σίγουρα ένα γκολ. Το λιγότερο ένα γκολ, ίσως και δύο και τρία. Οχι απαραίτητα πολλά όμως. Στο τελευταίο udpate της η Μάντσεστερ Σίτι παίζει το πιο ρεαλιστικό, κυνικό παιχνίδι που έχει εμφανίσει ποτέ ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Το ίδιο εμφάνισε και στην πρώτη αναμέτρησή της με τη Γκλάντμπαχ. Οι Πολίτες πέρασαν εύκολα με 0-2 από την ουδέτερη Βουδαπέστη και κανείς δεν μπορεί να φανταστεί καν κάποιον τρόπο ώστε να μην πάρουν εκείνοι το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Champions League.

Και τα δύο γκολ της Σίτι μπήκαν μα πανομοιότυπο τρόπο και είχαν τους ίδιους πρωταγωνιστές. Στο 29' με τη συστημένη σέντρα του Ζοάο Κανσέλο ο Μπερνάρντο Σίλβα άνοιξε το σκορ με κεφαλιά. Στο 65' έγινε το ίδιο, μόνο που η κεφαλιά του Σίλβα είχε αποδέκτη τον Γκάμπριελ Ζέσους, που το τελείωσε με προβολή. Ενδιάμεσα (54') ο Βραζιλιάνος έχασε απίθανη ευκαιρία, ενώ ο Πλεά άγγιξε την ισοφάριση (63') με τρελό τακουνάκι.

Αυτή ήταν και η μοναδική μεγάλη στιγμή των Γερμανών στο ματς, καθώς δεν μπορούσαν παρά να παραδοθούν στην ανωτερότητα της ίσως πιο καλοδουλεμένης μηχανής αυτή τη στιγμή στον κόσμο της μπάλας. Κάπως έτσι η Σίτι έφτασε τις 19 διαδοχικές διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, σε ένα τρελό αήττητο σερί 27 αγώνων...

Γκλάντμπαχ (Μάρκο Ρόζε): Ζόμερ, Ελβέντι, Γκίντερ, Ζακάρια, Μπενσεμπαϊνί, Λάινερ (64' Τιράμ), Χόφμαν (87' Βολφ), Νόιχαουζ, Κράμερ, Πλεά (64' Λαζάρο), Στιντλ (74' Εμπολό)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντεσρον, Ρουμπέν Ντίας, Λαπόρτ, Γουόκερ, Ζοάο Κανσέλο, Ρόδρι, Γκουντογκάν, Φόντεν (80' Φεράν Τόρες), Στέρλινγκ (69' Μαχρέζ), Μπ. Σίλβα, Γκάμπριελ Ζέσους (80' Αγουέρο).