Γιατί οι γιατροί φοβούνται ότι μπορεί να μην ξαναπαίξει γκολφ o Tάιγκερ Γουντς

Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό προκάλεσε η είδηση πως ο θρυλικός γκολφέρ Τάιγκερ Γουντς, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, στο Λος Άντζελες, με τις εικόνες του διαλυμένου οχήματος του να γεννούν φόβους για τα χειρότερα.

Ο Αμερικανός πρωταθλητής μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη λεπτή χειρουργική επέμβαση, γεγονός που υποδεικνύει και τη σοβαρότητα της κατάστασης των τραυμάτων του.

Σύμφωνα με τους προσωπικούς τους χειρουργούς υπέστη «συντριπτικά ανοιχτά κατάγματα στο άνω και κάτω μέρος της κνήμης και της περόνης», καθώς και «πρόσθετους τραυματισμούς στα οστά του ποδιού και του αστραγάλου», δηλαδή στα δύο οστά κάτω από το δεξί γόνατό του, τα οποία «σταθεροποιήθηκαν» με μία μεταλλική λάμα, ενώ χρησιμοποιήθηκαν ειδικές βίδες για τη σταθεροποίηση και των υπολοίπων καταγμάτων που υπέστη χαμηλά στο πόδι και στον αστράγαλο.

Ο Δρ. Μαχαζάν ανέφερε ακόμη πως το τραύμα στον μυ και σε άλλους μαλακούς ιστούς του ποδιού του Γουντς «...απαιτούσε χειρουργική απελευθέρωση του "καλύμματος" των μυών, για να αποφορτιστεί η πίεση που είχε δημιουργηθεί στο σημείο λόγω πρηξίματος».

Παρότι βέβαια  ο 45χρονος πρωταθλητής διέφυγε του κινδύνου, ιατρικοί εμπειρογνώμονες προειδοποιούν πως ο αστέρας του γκολφ δεν θα μπορέσει ποτέ να ανακτήσει την πλήρη κινητικότητά του, ενώ εκφράζουν φόβους ακόμη και για ακρωτηριασμό του ποδιού του.

Μάλιστα η τραγική ειρωνεία είναι πως το δυστύχημα συνέβη δύο ημέρες μετά τις δηλώσεις του πολυνίκη αθλητή πως είναι έτοιμος να συμμετάσχει στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση γκολφ της χρονιάς το «Masters», τον Απρίλιο στην Αουγκούστα.

Το χρονικό του ατυχήματος

«Είναι τυχερός που ζει». Με αυτή τη φράση περιγράφει αστυνομικός που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο που είχε σοβαρό τροχαίο χθες το βράδυ ο Τάιγκερ Γουντς.

Ο θρύλος του γκολφ μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια και οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για κατάγματα και στα δύο πόδια.

Ο ίδιος αστυνομικός ανέφερε πως ο σπουδαίος γκόλφερ «ήταν ήρεμος και είχε τις αισθήσεις του», παρά το γεγονός ότι ήταν εγκλωβισμένος στο αυτοκίνητό του. Για να απεγκλωβιστεί οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν τσεκούρια για να σπάσουν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου του, το οποίο έχει υποστεί «τεράστιες ζημιές».

Ο Τάιγκερ Γουντς φέρεται να έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, με αποτέλεσμα να περάσει στο αντίθετο ρεύμα και το αυτοκίνητο να τουμπάρει αρκετές φορές, πριν τελικά να ακινητοποιηθεί.

Οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται, αν και οι αστυνομικοί εκτιμούν πως για το συγκεκριμένο τροχαίο οφείλεται η υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο θρύλος του γκολφ, σε ένα σημείο που έχουν καταγραφεί δεκάδες ανάλογα περιστατικά με οδηγούς να ξεπερνούν τα 130χλμ./ώρα (ταχύτητα διπλάσια από το όριο που ισχύει).

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι δεν βρέθηκε κάποιο σημάδι χρήσης ουσιών, είτε αλκοόλ είτε ναρκωτικών, μέσα στο αυτοκίνητο του Γουντς.

Εκείνο, όμως, που έσωσε τον σπουδαίο αθλητή του γκολφ ήταν το γεγονός ότι φορούσε ζώνη ασφαλείας και ότι ενεργοποιήθηκε ο αερόσακος του αυτοκινήτου του.

Πηγή: Πρώτο Θέμα