Εγκρίθηκαν μέτρα στήριξης των μη κερδοσκοπικών αθλητικών Οργανισμών

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σε συνεδρία του στις 27 Ιανουαρίου 2021, μετά από Πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Ειδικό Σχέδιο με στόχο τη στήριξη των εργαζομένων σε Μη Κερδοσκοπικούς Αθλητικούς Οργανισμούς που είναι εγγεγραμμένοι στο Αθλητικό Μητρώο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ).

Στόχος του Σχεδίου είναι η ενίσχυση των Αθλητικών Οργανισμών,  προκειμένου να καταβάλουν εισοδηματική ενίσχυση στους εργαζομένους, συμφώνα με τα Ειδικά Σχέδια του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.  

Συγκεκριμένα, το Σχέδιο θα καλύψει την περίοδο 1η μέχρι 31η Ιανουάριου 2021, μέσω της καταβολής πρόσθετης χορηγίας σε Αθλητικούς Οργανισμούς εγγεγραμμένους στην Κυπριακή Δημοκρατία σύμφωνα με τον περί Σωματείων και Ιδρυμάτων και για Άλλα Συναφή Θέματα Νόμο του 2017 (Ν. 104(I)/2017), καθώς και στο Αθλητικό Μητρώο του ΚΟΑ και είναι μέλη των Αθλητικών Ομοσπονδιών που επιχορηγούνται σε τακτική βάση από τον ΚΟΑ.  

Έχει εγκριθεί δαπάνη, η οποία κατ’ αρχάς ανέρχεται σε €600.000. Οι λεπτομέρειες και οι διαδικασίες για την εφαρμογή του Σχεδίου θα ανακοινωθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα από τον ΚΟΑ.