Μουρίνιο: Η Λίβερπουλ μπορεί να κερδίσει και φέτος το πρωτάθλημα

Το εγκώμιο της Λίβερπουλ έπλεξε σε δηλώσεις που έκανε ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος τόνισε ότι οι «κόκκινοι» έχουν πιθανότητες να κατακτήσουν ξανά το πρωτάθλημα στην Αγγλία.

Την Λίβερπουλ υποδέχεται απόψε στις 22:00 στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Premier League η Τότεναμ.

Ο τεχνικός των «Spurs», οι οποίοι στις τελευταίες 16 αναμετρήσεις τους με τους «κόκκινους» μετράνε μόλις μία νίκη μίλησε για το ντεφορμάρισμα, το οποίο περνά η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, αλλά και τις πιθανότητες που έχει για να στεφθεί ξανά πρωταθλήτρια φέτος.

«Όταν κερδίσεις μια φορά τον τίτλο, τότε γνωρίζεις ότι έχεις την ομάδα για να τον κερδίσεις και δεύτερη φορά.  Αν δεν τον έχεις κερδίσεις ποτέ, τότε θα έχεις το ερωτηματικό αν έχεις ό,τι χρειάζεται για να τον κερδίσεις, αν είσαι αρκετά καλός για να το κάνεις και τι πρέπει να βελτιώσεις. Όταν τον έχεις κερδίσεις, γνωρίζεις πως είσαι η καλύτερη ομάδα και η Λίβερπουλ δεν τον κέρδισε απλά, αλλά τον κέρδισε τόσο άνετα.

Οπότε γνωρίζουν τι ομάδα έχουν και τι παίκτες έχουν. Γνωρίζουν ότι μπορούν να το κάνουν ξανά. Περίμενε κανείς να έχει η Λίβερπουλ μια ίδια πορεία με την περσινή, όπου κέρδιζε, κέρδιζε και κέρδιζε ασταμάτητα. Εγώ δεν το περίμενα, γιατί αυτά που έκαναν ήταν πολύ δύσκολα. Το να κερδίσεις τον τίτλο για δεύτερη φορά είναι εξίσου δύσκολο ή και περισσότερο δύσκολο. Νομίζω όμως πως πιστεύουν ότι μπορούν να κερδίσουν ξανά τον τίτλο και αυτό είναι που θέλουν να κάνουν. 

Καμία ομάδα δεν ξεκινάει με νίκες και έχει μόνο νίκες μετά από κάποιους μήνες και 19 ματς. Όλοι περνούν από δύσκολες περιόδους. Κάποιοι νωρίς, άλλοι αργότερα και κάποιοι στην μέση. Η Λίβερπουλ διανύει μια περίοδο, κατά την οποία τα αποτελέσματα δεν έρχονται όπως τα θέλουν. Ο προπονητής όμως είναι ο ίδιος, οι παίκτες είναι οι ίδιοι και το ρόστερ είναι το ίδιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος τεχνικός.

Πηγή: sdna.gr