Ξανά στην κορυφή οι «Πολίτες»

Η Σίτι διέλυσε με 5-0 στο Hawthorns τη Γουέστ Μπρομ και βρέθηκε ξανά στην κορυφή της Premier League. Διπλό ανάσα για την Αρσεναλ, τετράδα η Γουέστ Χαμ.

Η Μάντσεστερ Σίτι στα καλύτερά της! Η ομάδα του Γκουαρδιόλα πέτυχε την έβδομη διαδοχική της νίκη στο πρωτάθλημα, διέλυσε με 5-0 τη Γουέστ Μπρομ και βρέθηκε στην κορυφή της Premier League (στο +1 από τη Γιουνάιτεντ). Οι «Κόκκινοι» υποδέχονται την Τετάρτη (27/01) τη Σέφιλντ, ωστόσο οι Πολίτες θα έχουν ένα ματς λιγότερο.

Απίθανο ξεκίνημα στο ματς με τη Μπρομ να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 3' με τον Αζάγι, τον Φόντεν να απαντά στο 4' και στο 6' να έρχεται το πρώτο γκολ! Ο Κανσέλο βρήκε εξαιρετικά τον Γκουντογκάν και ο Γερμανός πέτυχε το 1-0. Η Μάντσεστερ... πέταξε το άγχος, συνέχισε την πίεση και στο 20΄ήρθε το 2-0 με έναν... περιπετειώδη τρόπο! Η βοηθός σήκωσε τη σημαία της για οφσάιντ στον Μπερνάρντο Σίλβα, οι παίκτης της Μπρομ σταμάτησαν, ο διαιτητής όμως άφησε τη φάση να συνεχιστεί και ο Κανσέλο σκόραρε.

Χρειάστηκαν λίγα λεπτά, ώστε το VAR να δείξει γκολ και να προκαλέσει την οργή του Άλαρνταϊς. Μάλιστα, για πρώτη φορά στην Αγγλία ο Πορτογάλος αμυντικός πέτυχε γκολ και μοίρασε ασίστ σε ένα ματς. Η Μάντσεστερ ήταν ορεξάτη, η Μπρομ δεν είχε απαντήσεις και στο 30' ήρθε και το τρίτο τέρμα. Ο Γκουντογκάν έκλεψε από τον Σόγιερς και με υπέροχο τελείωμα πέτυχε το 3-0 και παράλληλα έφτασε για πρώτη φορά στην καριέρα του τα επτά γκολ σε μια σεζόν. Το α’ μέρος είχε και πέμπτο γκολ, μιας και στις καθυστερήσεις ο Μαχρέζ πέτυχε το 4-0. Οι παίκτες του Πεπ είχαν διάθεση να τρέξουν, να πιέσουν και στο 57’ ήρθε το 5ο γκολ. Ο Ρόδρι με απίθανη πάσα βρήκε τον Μαχρέζ, ο Αλγερινός έκανε την ασίστ και ο Στέρλινγκ πέτυχε το 5-0. Κι όλα αυτά χωρίς… φορ, αλλά και Ντε Μπρόινε! Ο Πεπ έκανε πέντε αλλαγές, η ομάδα του έριξε ρυθμό κι έστρεψε το βλέμμα στο επόμενο ματς με τη Σέφιλντ. 

Ανατροπή, ρεβάνς και όγδοη η Άρσεναλ

Τρεις ημέρες μετά την πρόκριση της Σαουθάμπτον επί της Άρσεναλ στο Κύπελλο, οι Κανονιέρηδες πήραν ρεβάνς στο πρωτάθλημα, στο ίδιο γήπεδο και, μάλιστα, με ανατροπή (3-1), ανεβαίνοντας στην όγδοη θέση της βαθμολογίας.

Μόλις στο τρίτο λεπτό, ο Στιούαρτ Άρμστρονγκ με ωραίο σουτ στην κίνηση έβαλε μπροστά τους Άγιους, με την Άρσεναλ να απαντάει άμεσα με πολύ καλή ενέργεια και σουτ του Νικολά Πεπέ (8'), με τον Μπουκαγιό Σακά να ολοκληρώνει την ανατροπή μετά από ασίστ του Αλεξάντερ Λακαζέτ (39'), στον οποίο ο νεαρός μέσος ανταπέδωσε το... δώρο, στο τρίτο τέρμα της ομάδας του Μίκελ Αρτέτα (73').

Σούπερ η Γουέστ Χαμ, διπλό η Λιντς

Η ανοδική πορεία της Γουέστ Χαμ αποτυπώθηκε στο «Σέλχαρστ Παρκ», όπου η Γουέστ Χαμ επικράτησε 3-2 της Κρίσταλ Πάλας. Ηταν η τέταρτη σερί νίκη, οι Λονδρέζοι έμειναν έκτο ματς αήττητοι και βρέθηκαν στην τετράδα της βαθμολογίας, αλλά και στο -6 από την κορυφή. Το γρήγορο γκολ του Ζαχά δεν επηρέασε τους φιλοξενούμενους. Η απάντηση ήταν άμεση, με τον Σούτσερ να πετυχαίνει δυο γκολ (9, 25') και να κάνει την ανατροπή. Ο Ντόουσουν στο 65' από πάσα του Μπόουεν σφράγισε το τρίποντο για τα «Σφυριά». Το μόνο που κατάφερε η Πάλας ήταν να μειώσει στο 90+7' με τον Μπατσουαγί. 

Επειτα από δύο σερί ήττες, η Λιντς επέστρεψε στα «τρίποντα» και, μάλιστα, εκτός έδρας, επικρατώντας με 2-1 της Νιουκάστλ, η οποία γνώρισε την 5η διαδοχική ήττα της! Ο Ραφίνια στο 17' άνοιξε το σκορ, όμως στο 57' ο Αλμιρόν πέτυχε το 1-1. Αμεση ήταν η αντίδραση της Λιντς, μιας και στο 61' ο Χάρισον διαμόρφωσε το 2-1. 

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής 27/01

Μπέρνλι-Άστον Βίλα             

Τσέλσι-Γουλβς       

Μπράιτον-Φούλαμ      

Έβερτον-Λέστερ   

Μάντσεστερ Γ.-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Τότεναμ-Λίβερπουλ (28/01)