Τον επέλεξε ο Μουρίνιο, λάτρεψε την Τσέλσι, προδόθηκε από τους τραυματισμούς

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε επαφή με την Τσέλσι για το δανεισμό του άλλοτε «εκλεκτού» του Ζοσέ Μουρίνιο, Μπαμπά Ραχμάν, ο οποίος ψάχνει το... restart στην καριέρα του, θέλοντας να αφήσει οριστικά πίσω του τον εφιάλτη των τραυματισμών.

O ΠΑΟΚ βρίσκεται μια... ανάσα από την ολοκλήρωση μιας σπουδαίας κίνησης με φόντο το αριστερό άκρο της άμυνας καθώς ο Αμπντούλ Μπαμπά Ραχμάν της Τσέλσι προβάρει τα «ασπρόμαυρα» και ετοιμάζεται να γίνει κάτοικος Τούμπας για το υπόλοιπο της σεζόν με τη μορφή δανεισμού!

Μια κίνηση που αναμφίβολα προκαλεί... ντόρο δεδομένης της προέλευσης του παίκτη, παρά το γεγονός πως δεν υπολογίζεται από την Τσέλσι και η μεταγραφή του στους «Μπλε» δεν εξελίχθηκε όπως θα ονειρευόταν ο ίδιος ή θα περίμενε ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Special One είναι ο άνθρωπος που εισηγήθηκε την απόκτησή του και ανάγκασε τους Λονδρέζους να δαπανήσουν το καλοκαίρι του 2015 πάνω από 20 εκατ. ευρώ για να τον κάνουν δικό τους, δείχνοντας μεγάλη πίστη στο ταλέντο του.

Για τον Μουρίνιο, η απόκτησή του έγινε με στόχο να φέρει ισορροπία στα μπακ της Τσέλσι, ποντάροντας περισσότερο στα ανεβάσματα από την αριστερή πλευρά και στα τρεξίματα του Μπαμπά Ραχμάν. Η απόφαση να εγκαταλείψει την Άουγκσμπουργκ μόνο εύκολη δεν ήταν, ωστόσο, ο Γκανέζος δεν έβλεπε την ώρα να συνεργαστεί με τον μετρ της τακτικής, Ζοσέ Μουρίνιο.

Υπό τις οδηγίες του Βάιντσιρλ, βοήθησε την Άουγκσμπουργκ να προκριθεί στο Europa League, πραγματοποιώντας 31 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα. Είχε τα περισσότερα επιτυχημένα τάκλιν στην Bundesliga τη σεζόν 2014-2015, ενώ παράλληλα κατέγραψε τον μεγαλύτερο μέσο όρο στις πετυχημένες μεταβιβάσεις από την αριστερή πτέρυγα. Και το σίγουρο είναι πως δεν πέρασε απαρατήρητος από τους Γερμανούς...

Η Τσέλσι, όμως, ήταν και οικογενειακή υπόθεση...

«Δεν μου είναι εύκολο αλλά το να βρεθώ στην Αγγλία για να παίξω σε ένα κορυφαίο κλαμπ όπως η Τσέλσι, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα. Είναι πολύ χαρούμενος που υπογράφω στην Τσέλσι, έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο και ανυπομονώ να προπονηθώ με τους νέους μου συμπαίκτες και να συνεργαστώ μαζί τους και με τον κ. Μουρίνιο».

Η αλήθεια είναι πως δεν γινόταν να πάει κόντρα και στον πατέρα του που δήλωνε μεγάλος φαν της Τσέλσι. Εξ ου και το Baba στο πίσω μέρος της φανέλας του:

«Δεν ήθελα να γράψω στη φανέλα το όνομα Ραχμάν αλλά το Baba. Έτσι λένε τον πατέρα μου. Τον αγαπώ πολύ και είναι γι' αυτόν. Είναι μεγάλος φαν της Τσέλσι. Και τώρα είναι πολύ υπερήφανος και χαρούμενος».

Ο Μπαμπά συστήθηκε στον κόσμο της Τσέλσι στο Champions League στη νίκη με 4-0 απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Stamford Bridge. Καλές συνεργασίες, αυτοπεποίθηση και ένα ξεκίνημα που φάνταζε ελπιδοφόρο. Στο δε ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα στην εντός έδρας νίκη απέναντι στην Άστον Βίλα, τον Οκτώβριο του 2015, οι σέντρες του βοήθησαν σημαντικά τους «Μπλε» που θεωρητικά μπορούσαν να βασιστούν περισσότερο στο Γκανέζο.

Και κυρίως, όταν την άνοιξη του 2016, υπέφεραν στην άμυνα λόγω απουσιών και τραυματισμών, επιστρατεύοντας τον Μπαμπά που πήρε περισσότερες συμμετοχές και εντυπωσίασε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και στον εκτός έδρας αγώνα με την Παρί. Ξεκίνησε βασικός σε όλα τα ματς τον Απρίλη και μέχρι το τέλος της πρώτης του σεζόν πραγματοποίησε 23 συμμετοχές...

Η επιστροφή στη Γερμανία και ο τραυματισμός 

Τον Αύγουστο, μετακόμισε στη Σάλκε ως δανεικός, όπου βρέθηκε εκ νέου με τον πρώην προπονητή του στην Άουγκσμπουργκ, Μάρκους Βάιντσιρλ. Πραγματοποίησε 15 συμμετοχές στο πρώτο μισό της σεζόν 2016-2017, προτού αναχωρήσει για να συμμετάσχει στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής όπου βρέθηκε αντιμέτωπος με τον εφιάλτη των τραυματισμών καθώς υπέστη ρήξη χιαστών, τελειώνοντας άδοξα την σεζόν. Έμεινε στην Τσέλσι για την αποθεραπεία του και το Γενάρη του 2018 επέστρεψε στη Σάλκε για μόλις πέντε εμφανίσεις...

Ακολούθησε μια σύντομη στάση στη Γαλλία και κατόπιν ο δανεισμός στη Μαγιόρκα που συνέπεσε με την επέκταση του συμβολαίου του με την Τσέλσι για έναν ακόμη χρόνο έως το καλοκαίρι του 2022. Μόνο που τη σεζόν 2019/20, υπέφερε ακόμη μια φορά από τους τραυματισμούς καθώς υπέστη ρήξη πλαγίου συνδέσμου και η αποκατάστασή του δεν εξελίχθηκε με τον τρόπο που περίμεναν. Υποβλήθηκε σε επέμβαση και πλέον έχει επανέλθει, ψάχνοντας την... επανεκκίνηση!