Τα μυστικά του Γκάρνερ και η απάντηση για το πότε έμαθε τον ΑΠΟΕΛ

Στο επίσημο περιοδικό του ΑΠΟΕΛ, μίλησε για πρώτη φορά ο νεοαποκτηθέντας ποδοσφαιριστής των γαλαζοκιτρίνων, Τζο Γκάρνερ. 

Τζο καλωσόρισες στο ΑΠΟΕΛ.Μπορείς να μοιραστείς μαζί μας, τους λόγους της απόφασής σου να έρθεις στο ΑΠΟΕΛ;

“Είναι για μένα κάτι νέο και αυτό προϋποθέτει μια νέα πρόκληση. Είναι κάτι που πάντα υπήρχε στο μυαλό μου. Να δοκιμάσω μια νέα ποδοσφαιρική εμπειρία εκτός της Μεγάλης Βρετανίας και να δω αν μπορώ να το πετύχω. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και μια ομάδα όπως είναι ο ΑΠΟΕΛ που διεκδικεί τίτλους και ευρωπαϊκές επιτυχίες είναι ένας πολύ ελκυστικός ποδοσφαιρικός προορισμός”

Στην ηλικία των 32 ετών είσαι ένας εμπειρός ποδοσφαιριστής. Όντως σε όλη της διάρκεια της ποδοσφαιρικής σου καριέρας έχεις αγωνιστεί μόνο στα γήπεδα της Αγγλίας και της Σκωτίας. Για πρώτη φορά θα παίξεις εκτός. Είναι μια δύσκολη απόφαση αυτό;

“Είναι μια νέα πρόκληση και μια νέα εμπειρία για μένα. Είναι καλό στο ποδοσφαιρο να δοκιμάζεις διαφορετικές εμπειρίες και να τεστάρεις τα όρια σου. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό και ανυπομονώ για αυτό”

Γνωρίζεις κάτι για τον ΑΠΟΕΛ προηγουμένως και γενικότερα για το Κυπριακό πρωτάθλημα;

“Βεβαίως και γνώριζα το εκτόπισμα του ΑΠΟΕΛ από τις ευρωπαϊκές του παρουσίες. Η πρώτη φορά που είδα την ομάδα ήταν πριν από 11 χρόνια. Σε εκείνη την αναμέτρηση όπου είχε αγωνιστεί απέναντι στην Τσέλσι και είχε αποσπάσει ισοπαλία 2-2 μέσα στο Σταμφορντ Μπριτζ”

Δυστυχώς στο μεγαλύτερο διάστημα αυτής της ποδοσφαιρικής περιόδου η ομάδα δεν αποδίδει όπως όλοι θα θέλαμε. Πιστεύεις ότι μπορούμε να βελτιωθούμε; Υπάρχει ποιότητα μέσα στην ομάδα;

“Πιστεύω ότι ήδη η ομάδα δείχνει ότι και βελτιώνεται και έχει ακόμα περιθώρια να γίνει πολύ καλύτερη. Σίγουρα δεν είμαστε στη θέση που θα θέλαμε να είμαστε όμως σιγά σιγά προχωρούμε μπροστά και αν μαζεύουμε πόντους τότε θα βελτιώσουμε κατά πολύ και τη θέση μας στην κατάταξη”

Με το νέο προπονητή πιστεύεις ότι μπορείς να προσαρμόσεις το δικό σου τρόπο παιχνιδιού;

“Ναι πιστεύω ότι μπορώ. Ο νέος προπονητής ήρθε και έβαλε κάποιες φρέσκες ιδέες στο παιχνίδι της ομάδας. Αυτό φέρνει και καλύτερα αποτελέσματα, η ομάδα αποκτά αυτοπεποίθηση και βελτιώνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ελπίζω ότι αυτές οι εμφανίσεις και τα καλά αποτελέσματα θα έχουν και συνέχεια".