Επιστρέφει Τσίρειο και θέλει νίκη η ΑΕΛ-Ξεκινά αντεπίθεση από την Αρένα η ΑΕΚ

Κομβικής σημασίας παιχνίδια δίνουν ΑΕΛ και ΑΕΚ, οι οποίες θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες και να βάλουν πίεση στις ομάδες που προπορεύονται στον βαθμολογικό πίνακα.

Πρώτη ρίχνεται στη μάχη η ΑΕΛ, η οποία θα αντιμετωπίσει τη Δόξα στο Τσίρειο στάδιο, σε ένα παιχνίδι που μόνο εύκολο δεν είναι, αφού η ομάδα της Κατωκοπιάς έδειξε τη φετινή χρονιά ότι μπορεί να κτυπήσει όλα τα παιχνίδια, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Γι’ αυτό και η έκτη θέση που κατέχει στον βαθμολογικό πίνακα, μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ, πάει υποψιασμένος στο παιχνίδι, μετά το στραπάτσο απέναντι στην Ένωση, όπου η ομάδα του ηττήθηκε με 1-0 και έχασε έδαφος, στη μάχη του τίτλου.

Ο Βόσνιος τεχνικός, διαμήνυσε στους ποδοσφαιριστές του, ότι μόνο εύκολο δεν θα είναι το παιχνίδι με την Δόξα, αφού γνωρίζει ότι σε περίπτωση που υπάρξει χαλάρωση, ενδεχομένως να συμβεί το ίδιο, με τον αγώνα απέναντι στο Παραλίμνι.

Για την ΑΕΛ, το παιχνίδι είναι εξαιρετικής σημασίας, αφού σε περίπτωση νίκης, ελπίζει ότι θα εκμεταλλευτεί τυχόν στραβοπατήματα του Απόλλωνα, που αναμετράται με τη Σαλαμίνα στο Αμμόχωστος, της Ομόνοιας, που κοντράρεται στο Παραλίμνι με την Ένωση και της Ανόρθωσης, που δίνει ντέρμπι με αντίπαλό τον ΑΠΟΕΛ.

Ο Κέρκεζ, δεν αναμένεται να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του, αφού οι εμφανίσεις της ΑΕΛ, τον ικανοποιούν απόλυτα, όπως είπε πολλές φορές δημοσίως, το τελευταίο διάστημα.

Το πιθανότερο σενάριο, είναι ο Βοζίνια να βρεθεί κάτω από τα δοκάρια, με τους Ράσο και Τεσέιρα να βρίσκονται στο κέντρο της άμυνας. Αριστερά, θα αγωνιστεί ο Αντωνίου και δεξιά ο Σάντος.

Στο κέντρο, πιθανόν να παίξει ο Αντάμοβιτς αντί του Ζντραφκόβσκι, ενώ πιο μπροστά θα αγωνιστούν οι Ριέρα και Παπαφώτης.

Στην επίθεση, η τριπλέτα θα αποτελείται σίγουρα από τους Ντανίλο και Τόρες, ενώ η τρίτη θέση, παίζεται μεταξύ Μπάμπιτς και Μαέ.

Ο Σωφρόνης θέλει να γυρίσει τον διακόπτη

Δύο ώρες μετά τον αγώνα της ΑΕΛ, αγωνίζεται η ΑΕΚ, η οποία βρίσκεται στην πέμπτη θέση και έχει ως στόχο την τετράδα και την έξοδο στην Ευρώπη.

Οι Λαρνακείς, που μετρούν στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια δύο ήττες και δύο ισοπαλίες, θέλουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα απέναντι στον Ερμή και να πάρουν το πολύτιμο τρίποντο, που θα δώσει νέο αέρα στην ομάδα.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή, δούλεψε καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας στο ψυχολογικό κομμάτι, αλλά και στα προβλήματα που διαπίστωσε ότι υπάρχουν στο δημιουργικό κομμάτι, ευελπιστώντας πως στον αγώνα με τον Ερμή, θα δει μια ανανεωμένη ΑΕΚ.

Σε ενδεχόμενη νίκη της, η ΑΕΚ θα ξαναμπεί γερά στο κόλπο της τετράδας, αφού αυτή τη στιγμή είναι πίσω από την ΑΕΛ, με επτά βαθμούς διαφορά.

Πάντως, οι φτεροπόδαροι, δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος, αφού όπως απέδειξαν απέναντι σε Ομόνοια, Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ, μπορούν να πάρουν βαθμούς απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα και σε οποιοδήποτε γήπεδο.

Ο Ερμής, πάει με την ψυχολογία στα ύψη, μετά τη νίκη επί της Καρμιώτισσας την προηγούμενη αγωνιστική, ενώ παράλληλα, δεν έχει να χάσει τίποτα από τον συγκεκριμένο αγώνα, αφού η πίεση και το άγχος θα είναι στην πλευρά της ΑΕΚ.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή, σίγουρα θα ανακατέψει την τράπουλα, για να βρει την κατάλληλη ενδεκάδα που θα επαναφέρει την ΑΕΚ στις νίκες.

Η πιθανότερη ενδεκάδα είναι με τον Μολ κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα Λαφράνς, Μοϊσόφ Αντωνίου και Τρουγιόλς.

Στο κέντρο θα παίξουν οι Σούντερντέν, Γκαρσία, Χέιτλι και Ακοράν, ενώ στην επίθεση θα είναι οι Τρισκόφσκι και Φλοριάν Τολμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: