Καταγγελία στην Αστυνομία από την Άντρη Ελευθερίου για κακοποίηση

Σε επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία για την σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε από παράγοντα του αθλητισμού, πριν από μερικά χρόνια, προχώρησε η αθλήτρια – Ολυμπιονίκης Άντρη Ελευθερίου, ύστερα από συνάντηση με την υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυ Γιολίτη, που έγινε μετά από πρόσκληση της υπουργού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι αναφορές σε ΜΜΕ της Άντρης Ελευθερίου για σεξουαλική κακοποίηση.

Η υπουργός Δικαιοσύνης συνεχάρη την αθλήτρια για το θάρρος που επέδειξε και την διαβεβαίωσε ότι τόσο η Πολιτεία, όσο και η ίδια προσωπικά θα την στηρίξουν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Επίσης, διαβεβαίωσε για την αποφασιστικότητα της Πολιτείας και της ίδιας προσωπικά να πατάξουν τέτοια φαινόμενα από όπου κι αν προέρχονται. 

Η υπουργός Δικαιοσύνης απεύθυνε κάλεσμα προς όλες τις γυναίκες που υπέστησαν βία να προχωρήσουν σε καταγγελία, χωρίς να φοβούνται, σημειώνοντας πως έχει σημειωθεί πολλή πρόοδος στον τρόπο που αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους καταγγελίες. 

Επίσης, η κ. Γιολίτη υπενθύμισε πως στην Αστυνομία λειτουργούν Ειδικά Κλιμάκια που ασχολούνται με τέτοιου είδους υποθέσεις, το Σπίτι της Γυναίκας, καθώς και ο ΣΠΑΒΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: