Καρφιά Σεραφείμ-«Κάποιοι δεν ήθελαν να προχωρήσουν οι καταγγελίες»

Για τις τοποθετήσεις του Χριστόφορου Τορναρίτη αλλά και το ζήτημα με τις επιστολές, σχολίασε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Κώστας Σεραφείμ σε δηλώσεις που παραχώρησε στον ΣΠΟΡ FM.

«Η ιστορία με τις επιστολές ξεκίνησε απ’ τον καιρό που λειτουργούσε η επιτροπή δεοντολογίας και κλήθηκαν κάποια άτομα να δώσουν στοιχεία και καταθέσεις. Στην πορεία παραιτήθηκαν άτομα απ’ την επιτροπή και απ’ ότι έχουμε αντιληφθεί είναι πως τα άτομα που παραιτήθηκαν δεν μπορούσαν να επιτελέσουν απρόσκοπτα το έργο τους. Κάποιοι δεν ήθελαν να προχωρήσουν οι καταγγελίες και αυτό αποκόμισα. Ο κύριος Τορναρίτης είχε δώσει στοιχεία. Αντιλαμβάνεστε πως υπάρχουν σκιές. Έχουν μείνει δυο άτομα και οι άλλοι τρεις είχαν επισκεφθεί τον ΠτΔ και δεν έχει γίνει κάτι».

Για τους ορισμούς των διαιτητών: «Πιθανότατα έχει πληροφορίες ο κ. Τορναρίτης για να το λέει δημόσια. Αν είναι σωστές αυτές οι πληροφορίες όντως υπάρχει θέμα. Τον έχουν ενημερώσει κάποια άτομα για κάποια γεγονότα».

Για τη διαιτησία: «Δεν θα μιλήσω μόνο για εμάς. Θα μιλήσω γενικά. Αυτή τη στιγμή ο τρόπος που λειτουργεί το VAR τα κάνει χειρότερα σε σχέση με τα πριν. Μπορεί να διορθώνονται 8 στα 10. Τα άλλα 2 όμως δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα γιατί οι διαιτητές έχουν την ευκαιρία. Είτε υπάρχει ανικανότητα, είτε υπάρχει σκοπιμότητα. Η προκατάληψη μεγαλώνει. Κάποτε ο Ντούσαν Κέρκεζ είπε μετά από παιχνίδι της ομάδα πως μπορεί να μην είμαστε έτοιμοι για το VAR. Δεν κατηγορώ το εργαλείο. Μπορεί να χρειάζεται περισσότερη εκπαίδευση. Αυτό που λέω είναι πως υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα από πριν. Είδαμε το πέναλτι του Κίκο, είδαμε το παντελονάκι στην ΑΕΚ. Δεν γίνεται».

Για τον Ζαχαρίου και τον Σαρφό: «Έχουν εκτίσει τις ποινές του 2 παιχνίδια ο Ζαχαρίου και 4 ο Σαρφό. Η ΚΟΠ μας λέει πως θα έπρεπε να γίνει με την ΕΝΠ μια απ’ τις τιμωρίες τους. Το καταστατικό είναι ξεκάθαρο. Βάση της προκήρυξης έχουμε την γνωμάτευση πως οι κόκκινες τιμωρούνται για τους επόμενους αγώνες και όχι τους εξ αναβολής. Οι δυο αγώνες μετά την κόκκινη που δεχθήκαμε με την ΑΕΛ ήταν με Ερμή και Πάφο. Όχι με την ΕΝΠ. Η γνωμάτευση που έχουμε είναι πως σήμερα θα έπρεπε να αγωνιστούν. Η ΚΟΠ όμως δεν μας δίνει απάντηση. Δεν έχει συμβεί ξανά αυτό με την απευθείας κόκκινη και ρωτήσαμε τους νομικούς μας. Για εμάς δεν είναι θέμα ότι δεν θα παίξει ο ποδοσφαιριστής αλλά το γεγονός πως με αυτή τη διαδικασία είναι λες και οι ποδοσφαιριστές μας τιμωρήθηκαν με μια έξτρα αγωνιστική ο καθένας».