Aγκάθι οι 800 χιλιάδες που ζητά η Αστάνα για τη μεταγραφή Πιέρου στον Άρη

Ο πρώτος κύκλος των διαπραγματεύσεων του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης για την αγορά των δικαιωμάτων του Χερόνιμο Μπαράλες ανέδειξε σημαντική οικονομική διαφορά, ενώ οι προσπάθειες που έκαναν οι «κίτρινοι» για τους Κώστα Μήτρογλου, Πιέρο Σωτηρίου επίσης σκοντάφτουν στο οικονομικό.

Η προσπάθεια ενίσχυσης της επιθετικής γραμμής με την απόκτηση φορ περιοχής χρονολογείται από τα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη. Συνδυάστηκε με την απόφαση προσθήκης παίκτη ο οποίος μπορεί να κάνει τη διαφορά και υπό αυτό το πρίσμα, ο Άρης αποτάθηκε σε εξαιρετικά δύσκολες περιπτώσεις παικτών με συνέπεια και την απώλεια χρόνου, προσδοκώντας προφανώς στην πιο ασφαλής επιλογή. Αυτή τη στιγμή στο προσκήνιο βρίσκεται η περίπτωση του Χερόνιμο Μπαράλες όπου είναι πολύ ξεκάθαρο ότι οι «κίτρινοι» ποντάρουν στην επιθυμία του παίκτη για ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Ο Αργεντινός φορ του Αστέρα Τρίπολης δεν βλέπει απλά με καλό μάτι το ενδεχόμενο μετακίνησής του στον Άρη, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr είναι κάτι που πραγματικά θέλει μέσα από τα… βάθη της ψυχής του.

Αυτή η υπόθεση είναι σε καθεστώς εκκρεμότητας εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, η ΠΑΕ Άρης είχε εκδόσει ανακοίνωση στην οποία είχε ξεκαθαρίσει ότι στην περίπτωση που θελήσει τη συνεργασία με τον Μπαράλες, θα αποταθεί απευθείας στην ομάδα που έχει τα δικαιώματά του.

Κι αυτό έγινε, το επιβεβαίωσε μάλιστα και ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος, αλλά στον πρώτο κύκλο των διαπραγματεύσεων διαπιστώθηκε σημαντική οικονομική διαφορά καθώς η ομάδα της Πελοποννήσου ζήτησε ένα ποσό περί των 350.000 ευρώ το οποίο χαρακτηρίστηκε αρκετά μεγάλο από τον Άρη. Προφανώς θα συνεχιστεί η συζήτηση αλλά βάζοντας κάτω όλα τα οικονομικά δεδομένα, οι Θεσσαλονικείς κάνουν δεύτερες σκέψεις υπολογίζοντας το συνολικό κόστος της κίνησης. Αυτή τη στιγμή, το ενδεχόμενο ικανοποίησης των οικονομικών όρων που θέλει ο Αστέρας Τρίπολης, δεν συγκεντρώνει πιθανότητες. Προϊόντος του χρόνου και των συζητήσεων, θα φανεί αν θα βρεθεί σημείο ταύτισης.

Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

Τις τελευταίες ώρες επανήλθε στο προσκήνιο το «τρελό» σενάριο επαναπατρισμού του Κώστα Μήτρογλου για λογαριασμό του Άρη. Δεν αποτελεί αποκύημα φαντασίας γιατί είναι απολύτως αληθές ότι οι «κίτρινοι» όντως εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τον 32χρονο επιθετικό, στην πραγματικότητα ζήτησαν να μάθουν τα δεδομένα της υπόθεσής του. Ο Μήτρογλου είναι παροπλισμένος στη Μαρσέιγ, το υψηλό συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2021 και με πρωτοβουλία των εκπροσώπων του αναζητήθηκε μια συμφέρουσα λύση. Η γαλλική ομάδα δεν έδειξε σχετική πρόθεση κι έτσι ένα μεγάλο συμβόλαιο τρέχει δίχως ουσιαστικό όφελος για καμία από τις δύο πλευρές.

Ο μεν Μήτρογλου βλέπει να αυγατίζει ο τραπεζικός λογαριασμός του αλλά δεν κάνει αυτό που αγαπάει και η δε Μαρσέιγ πληρώνει για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος είναι εκτός πλάνων. Πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι στο διάστημα εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τον Άρη, την πόρτα του Μήτρογλου χτύπησαν (τουλάχιστον) μια ισπανική ομάδα καθώς επίσης και μία ακόμη από Εμιράτα, αλλά αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα. Η τελευταία επικοινωνία του Άρη με την πλευρά του ποδοσφαιριστή έγινε την τελευταία εβδομάδα. Διαπίστωσε ότι ο Μήτρογλου δεν θα ήταν αρνητικός στην προοπτική να κλείσει τη χρονιά στον Άρη, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ο τρόπος.

Η ΑΣΤΑΝΑ ΖΗΤΗΣΕ 800.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

Ο Άρης ασχολήθηκε πολύ έντονα με την περίπτωση του Πιέρου Σωτηρίου και η αλήθεια είναι ότι πίστεψε στο σενάριο απόκτησης του 27χρονου Κύπριου επιθετικού, αφού διαπίστωσε ότι στο μυαλό του τελευταίου βρίσκεται η σκέψη αποχώρησης από το Καζακστάν κι έβλεπε με θετική διάθεση το ενδεχόμενο μετακόμισής του στη Θεσσαλονίκη. Μόνο που η Αστάνα αποδείχθηκε σκληρή διαπραγματεύτρια κι ευθύς εξαρχής αρνήθηκε κάθε συζήτηση περί δανεισμού του ποδοσφαιριστή. Δηλαδή, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρος Καρυπίδης, αποφάσισε να προχωρήσει στην υπέρβαση καλύπτοντας το υπόλοιπο του συμβολαίου του παίκτη έως το καλοκαίρι του 2021 αλλά με την προοπτική option αγοράς (σε λογική τιμή και όχι στο ποσό των 2.5 εκατομμυρίων ευρώ που είχε δαπανήσει η Αστάνα για να αγοράσει τα δικαιώματά του από την Κοπεγχάγη) το ερχόμενο καλοκαίρι. Η Αστάνα απέρριψε το σενάριο του δανεισμού και σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr διαπιστώθηκε ότι για να γίνει το deal, θα πρέπει να βγει από τα ταμεία της ΠΑΕ Άρης ένα ποσό μεταξύ 800.000 ευρώ κι ενός εκατομμυρίου. Εκεί έμεινε η υπόθεση του Πιέρου Σωτηρίου καθώς, λόγω των οικονομικών δεδομένων, ο Άρης αποτάθηκε στην περίπτωση του Μπαράλες.

Πηγή: gazzetta.gr