Τα κορυφαία «ψώνια» του Ιανουαρίου της Μίλαν

Ο Μάριο Μάντζουκιτς αποτελεί το νέο απόκτημα των «ροσονέρι» και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει πέντε από τις κορυφαίες μεταγραφές που έχει κάνει η ιταλική ομάδα στη χειμερινή περίοδο.

Κάχα Καλάτζε

Μπορεί να ήταν μέλος της σπουδαίας Ντιναμό Κιέβου, στα τέλη της δεκαετίας του ’90, όμως στο άκουσμα της μεταγραφής του, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει πόσο σημαντικός θα ήταν τα επόμενα χρόνια για το σύλλογο. Τον Ιανουάριο του 2001, η Μίλαν δαπάνησε 16 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της, σε ένα ποσό που ήταν το μεγαλύτερο που έχει δοθεί για Γεωργιανό ποδοσφαιριστή. Ο αριστεροπόδαρος αμυντικός «ρίζωσε» στο Σαν Σίρο και ήταν αναπόσπαστο μέλος της ομάδας στις δύο κατακτήσεις Champions League (2003, 2007). Ο Καλάτζε έμεινε στους «ροσονέρι» μέχρι το 2010 και αργότερα ακολούθησε το δρόμο της πολιτικής στη χώρα του.

Ρονάλντο

Βάση ονόματος αποτελεί την πιο σπουδαία μεταγραφή που έχει πραγματοποιήσει η Μίλαν στη χειμερινή περίοδο. Γιατί στους αγωνιστικούς χώρους - με τα χρόνια να έχουν περάσει και με παραπανίσια κιλά - η προσφορά του δεν ήταν η προσδοκώμενη. Τον Ιανουάριο του 2007, οι «ροσονέρι» έδωσαν τα χέρια με τη Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτηση του Βραζιλιάνου επιθετικού, έναντι οκτώ εκατομμυρίων ευρώ. Το «φαινόμενο» είχε μια ικανοποιητική παρουσία μέχρι το τέλος της σεζόν, αν και δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο Champions League, το οποίο κατέκτησε η ομάδα. Η επόμενη σεζόν του Ρονάλντο στη Μίλαν σημαδεύτηκε από έναν ακόμη σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο (ο τρίτος συνολικά), που ουσιαστικά έβαλε τέλος στην πλούσια καριέρα του.

Τιάγκο Σίλβα

Οι εμφανίσεις του με τη Φλουμινένσε είχαν κινήσει το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών ομάδων, όμως η Μίλαν ήταν εκείνη που έκοψε πρώτη το νήμα των διαπραγματεύσεων με το βραζιλιάνικο σύλλογο. Το Δεκέμβριο του 2008, οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία και τον επόμενο μήνα ο Βραζιλιάνος αμυντικός πέρασε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, μετακομίζοντας στο Μιλάνο. Ωστόσο, δεν είχε άμεσα δικαίωμα συμμετοχής, με τον ίδιο να συμμετέχει τότε στις προπονήσεις και σε κάποιους φιλικούς αγώνες. Οι επίσημες εμφανίσεις του με τους «ροσονέρι» ξεκίνησαν από την επόμενη σεζόν, με τον ίδιο να εξελίσσεται γρήγορα σε ηγέτη της άμυνας. Ως ένας από τους κορυφαίους στόπερ στον κόσμο, ο Τιάγκο Σίλβα αποχώρησε το 2012 για την Παρί Σεν Ζερμέν, δηλώνοντας τότε πως αγάπησε τη Μίλαν και ότι κάποια στιγμή θα ήθελε να φορέσει ξανά τη φανέλα της.

Μάριο Μπαλοτέλι

Στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε κάποια από τα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης, όμως ο ίδιος έχει δηλώσει πως δέθηκε περισσότερο με τη Μίλαν. Κάτι που μαρτυρούν και οι αριθμοί, αφού με τους «ροσονέρι» είχε το μεγαλύτερο μέσο όρο γκολ από κάθε άλλη ομάδα. Τον Ιανουάριο του 2013, ο ιταλικός σύλλογος συμφώνησε με τη Μάντσεστερ Σίτι για τη μεταγραφή του Μπαλοτέλι, έναντι 20 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Ιταλός επιθετικός έτυχε αποθεωτικής υποδοχής στο Μιλάνο και ο ίδιος φρόντισε να το ανταποδώσει. Τα δικά του τέρματα έστειλαν τη Μίλαν στο Champions League και ο ίδιος ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάρει μεταγραφή για τη Λίβερπουλ, το καλοκαίρι του 2014.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Τέτοια εποχή, πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Σουηδός επιθετικός άφηνε τους Λος Άντζελες Γκάλαξι και επέστρεφε στα ευρωπαϊκά γήπεδα και στην αγαπημένη του Μίλαν. Παρά το γεγονός ότι διένυε ήδη το 39ο έτος της ηλικίας του, ο Ζλάταν βάλθηκε να τους τρελάνει όλους με τις επιδόσεις του. Το αρχικό εξάμηνο συμβόλαιο με τον ιταλικό σύλλογο ανανεώθηκε τον περασμένο Αύγουστο, μέχρι το καλοκαίρι του 2021. Ούτε ο κορονοϊός, ούτε κάποιοι μικροτραυματισμοί έχουν επηρεάσει τη φετινή σεζόν τον Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος οδηγεί τους «ροσονέρι» προς την κατάκτηση του τίτλου. Και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει, πως ο ίδιος θα συνεχίζει να σπάει τα κοντέρ, ακόμη και μετά τα 40.

Πηγή: gazzetta.gr