Στηρίζει την Άντρη Ελευθερίου και ζητά να δώσει στοιχεία η ΣΚΟΚ

Οι πρόσφατες δηλώσεις της Κύπριας πρωταθλήτριας στη σκοποβολή Άντρης Ελευθερίου, που είδαν το φως της δημοσιότητας σε διάφορα ΜΜΕ, έπεσαν ως «κεραυνός εν αιθρία», σ’ όλα τα μέλη του νεοσύστατου διοικητικού συμβουλίου της ΣΚΟΚ, αναφέρει η Ομοσπονδία.

Σε ανακοίνωση η ΣΚΟΚ συγχαίρει την Άντρη Ελευθερίου «για το θάρρος της να μιλήσει για το αποτρόπαιο θέμα που την απασχολούσε για χρόνια» και δηλώνει πως σέβεται τη θέση της αθλήτριας, ότι λόγω ολυμπιακής προετοιμασίας δεν επιθυμεί προς το παρόν να δώσει συνέχεια στο θέμα.

«Ως η ανώτατη αρχή της κυπριακής σκοποβολής, δηλώνουμε απερίφραστα ότι βρισκόμαστε δίπλα στην αθλήτρια και δίπλα σε κάθε αθλητή και αθλήτρια μας που θα βρεθεί στη θέση της Άντρης», αναφέρει η ΣΚΟΚ, η οποία ζητεί από την αθλήτρια να καταθέσει τα στοιχεία εκείνα που θα δώσουν το δικαίωμα στο ΔΣ της Ομοσπονδίας «να αναλάβει την υπόθεση και να την οδηγήσει εκεί που πρέπει, για να καθαρίσουν οι χώροι του αθλητισμού» από αυτούς που προσβάλλουν τόσο τον αθλητισμό όσο και την κοινωνία μας.

Αναφέρει επίσης ότι τα δυο αθλητικά γεγονότα για τα οποία μίλησε η Κύπρια πρωταθλήτρια (Κοινοπολιτειακοί 2006 και Πεκίνο 2008), δεν ήταν αποστολές της ΣΚΟΚ, αλλά αποστολές της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, στις οποίες συμμετείχαν και αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας Σκοποβολής, οι οποίοι σήμερα δεν βρίσκονται στο ΔΣ.

«Αυτό που όλοι γνωρίζαμε και όλοι καλλιεργούσαμε μέχρι σήμερα ήταν το πνεύμα σύμπνοιας και συμπόρευσης, αξιωματούχων, προπονητών και αθλητών, συνταγή η οποία έφερε την κυπριακή σκοποβολή στο ζηλευτό εκείνο επίπεδο που όλοι οι αρμόδιοι αθλητικοί φορείς, όπως και όλος ο φίλαθλος κόσμος της Κύπρου εκτιμούν και θαυμάζουν», προσθέτει.

Τέλος, η ΣΚΟΚ αναφέρει ότι το νυν ΔΣ της «θα προσπαθήσει να έρθει σε επαφή μαζί τους για να πάρει πληροφορίες, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης» και «ταυτόχρονα θα προσπαθήσει να συντονίσει τις προσπάθειες του και με το Ε.Σ της ΚΟΕ, που ήταν και η αρμόδια Αρχή της συμμετοχής μας στους πιο πάνω αγώνες».