O πολυπρωταθλητής που έκανε τη γυμναστική και τα... ανέκδοτα τρόπο ζωής

Είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να συνδυάσει τη γυμναστική με το γέλιο και να προσφέρει στο κοινό του, ένα ενδιαφέρον είδος εκγύμνασης, κάνοντας τους πελάτες και φίλους του να το διασκεδάζουν απίστευτα. Ο έντεκα φορές πρωταθλητής Κύπρου στη Σωματική Διάπλαση Mr. Cyprus, Ντίνος Λαζάρου, παρόλο που κατέβασε ρολά στο γυμναστήριό του το τελευταίο διάστημα, καταφέρνει να διασκεδάζει το δικό του κοινό και τους χιλιάδες διαδικτυακούς του φίλους, με τα ανέκδοτά του, τα οποία ανεβάζει στον προσωπικό του λογαριασμό. 

Ο 62χρονος γυμναστής και πολυπρωταθλητής, μιλώντας στον REPORTER, αναφέρθηκε στη γυμναστική αλλά και στα ανέκδοτά του, που είναι πλέον ένας τρόπος ζωής για τον ίδιο, αφού μεγάλωσε μαζί με αυτά και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς του.

«Η γυμναστική είναι τρόπος ζωής για μένα… Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει μια μέρα που πρέπει να κάνω προπόνηση και να πω είμαι άρρωστος, ή πονώ το πόδι μου και δεν θα κάνω γιατί βαριέμαι. Γυμνάζομαι εδώ και 44 χρόνια… Από τις 9 Μαΐου του 77’. Ήμουν αθλητής και πρωταθλητής στο ΓΣΠ στο άλμα εις μήκος και μου άρεσαν πολύ και τα βάρη. Έτσι σε κάποια φάση έπρεπε να μπω σε ένα γυμναστήριο. Ξεκίνησα δειλά δειλά να γυμνάζομαι και στους πρώτους δεκατέσσερις μήνες, κατέβηκα στον πρώτο μου αγώνα το 1978, όπου κατέκτησα τη 2η θέση. Μετά έκανα τη στρατιωτική μου θητεία, και όταν απολύθηκα από τον στρατό, δούλεψα πολύ εντατικά».

«Το 81’ κέρδισα την 1η θέση, το 82’ όταν ήρθα 2ος έβαλα πείσμα και την επόμενη χρονιά έλαβα μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ελβετίας, όπου πήρα μια τιμητική θέση τη 17η. Συνολικά μέχρι σήμερα κέρδισα το Grand Prix και το Mr. Cyprus έντεκα φορές και ήρθα τέσσερις φορές δεύτερος.

Σημειώνουμε ότι όλα τα χρόνια που έκανα πρωταθλητισμό και έκανα τις αυστηρές μου διατροφές, ταυτόχρονα δούλευα στις οικοδομές. Ήταν από τις πιο αντίξοες συνθήκες που έζησα και ειδικά για κάποιο που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Ξυπνούσα το πρωί, πήγαινα στα κτίσματα, μετά στο γυμναστήριο μου και μετά ακολούθως πήγαινα ως σεκιούριτι σε δισκοθήκες μέχρι τις 3-4 το πρωί και η ώρα έξι ξυπνούσα για να πάω ξανά στα κτίσματα. Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον τη σήμερον ημέρα να κάνει αυτό το πρόγραμμα. Σήμερα, δυστυχώς, των πλείστων δεν είναι φυσικά πλασμένα τα κορμιά τους, αλλά με φάρμακα, για να κατέβουν σε ένα αγώνα. Το χειρότερο απ’ όλα ωστόσο, είναι ότι όλοι αυτοί το κάνουν και ειδήμονες στα γυμναστήρια».  

Λόγω των περιοριστικών μέτρων, ο Ντίνος Λαζάρου, δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος. Ως εκ τούτου, ο ίδιος θα πάει στο γυμναστήριό του και θα κάνει μόνος την ατομική του γυμναστική.

«Έκλεισα μέσα του Μάρτη για τρεις μήνες, λόγω των περιοριστικών μέτρων, σε μια περίοδο που ήταν από τις καλύτερες. Και τώρα κλείσαμε ξανά από τις 30 Νοεμβρίου και ποιος ξέρει πότε θα ξανά ανοίξουμε. Μας επηρεάζει όλους αυτή η κατάσταση γιατί δεν έχουμε κάποια έσοδα. Εγώ ωστόσο θα έρθω μόνος στο γυμναστήριο μου για να κάνω τη γυμναστική μου. Δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσω».

Τα ανέκδοτα που έκαναν ξεχωριστό το γυμναστήριο του Ντίνου

Αυτό που κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστό το γυμναστήριο του Ντίνου Λαζάρου, είναι τα... ανέκδοτα. Όπως ο ίδιος μας ανέφερε, «τα ανέκδοτα ήταν το χόμπι μου από τον καιρό που ήμουν παιδί. Έγραφα σε βιβλιαράκια μου ανέκδοτα πάνω από σαράντα χρόνια. Μόλις άκουα ένα ανέκδοτο, το έγραφα και το έλεγα με τον δικό μου και ξεχωριστό τρόπο, που έκανα τον άλλο να γελάσει. Η ανταπόκριση από τον κόσμο είναι τεράστια. Αυτό μπορεί να το καταλάβει κάποιος και από τα likes και τις προβολές στο facebook. Ο κόσμος αγαπά το αληθινό και το αυθεντικό, και όχι το στημένο. Ο κόσμος περιμένει κάθε μέρα το ανέκδοτό μου για να γελάσει».

«Στα ενδιάμεσα της γυμναστικής μας και εδώ στο γυμναστήριο, σβήνω τη μουσική και τους λέω παιδιά έχει ανέκδοτο, το λέω, γελούν και μετά συνεχίζουμε. Αυτό είναι το περιβάλλον που επικρατεί εδώ στο γυμναστήριο μου και είναι αυτό που το κάνει διαφορετικό. Δεν θέλω να είναι απρόσωπος ο χώρος μου, είμαι συνεχώς δίπλα στον κόσμο μου

Τα ανέκδοτα με φέρνουν και πιο κοντά στον κόσμο μου και ο κόσμος χαμογελάει μαζί μου γιατί περνά όμορφα. Θα συνεχίσω και με άλλα ανέκδοτα και στην προσωπική μου σελίδα. Ήδη έχω 223 βιντεοσκοπημένα, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε ακόμη μέχρι τον Ιούλιο-Αύγουστο για να βλέπει ο κόσμος καθημερινώς. Και έχω άλλα ακόμη καταγραμμένα που πρόκειται να γυρίσω σε βίντεο.

Παλιά έλεγαν, νους υγιείς εν σώματι υγιή, δηλαδή για να δουλεύει ο νους καλά πρέπει να είσαι και υγιής. Η γυμναστική πρέπει να μπει στα σπίτια όλου του κόσμου ανεξαιρέτως και να είναι τρόπος ζωής. Και τα ανέκδοτα επίσης προκαλούν γέλιο, και το γέλιο είναι υγεία και αφού συνδυάζεται με τη γυμναστική, είναι το διπλό μυστικό της επιτυχίας».

Δείτε μερικά από τα ανέκδοτα του Ντίνου Λαζάρου: