Οι άσφαιροι που πήραν τα όπλα τους και η θέση που… φωνάζει για ενίσχυση

Μέσα σε δύο εβδομάδες που κάθεται στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, ο Σάββας Πουρσαϊτίδης, κατάφερε να αλλάξει την ομάδα και να την μεταμορφώσει από κλοτσοσκούφι, σε ένα σύνολο που θέλει να διεκδικεί σε κάθε αγώνα τους τρεις βαθμούς, όπως προστάζει άλλωστε η ιστορία της.

Ο Ελλαδίτης, μπόλιασε τους παίκτες του, με το DNA που θα πρέπει να έχουν όσοι ποδοσφαιριστές φορούν τη φανέλα των γαλαζοκιτρίνων και κατάφερε με Ερμή, ΑΕΚ και Πάφο να πάρει στοιχεία, που μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, δεν έδειξαν οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ. Πάθος, δίψα για τη νίκη και συγκέντρωση στο στόχο, που είναι σε κάθε παιχνίδι, οι τρεις βαθμοί.

Ακόμα και τις στιγμές που δέχεται γκολ, μπορεί να υπάρχει πανικός, όπως συνέβη στο παιχνίδι με την Πάφο, όταν η ομάδα της Λευκωσίας δέχθηκε την ισοφάριση, όμως οι ποδοσφαιριστές κατάφεραν να το ξεπεράσουν. Μπήκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα και όταν επέστρεψαν στο γήπεδο, το μάτι τους γυάλιζε.

Για παράδειγμα η ενέργεια του Ζαχίντ στο δεύτερο γκολ, θύμισε τον παλιό καλό εξτρέμ, που έκανε τη διαφορά στον ΑΠΟΕΛ. Ο Ενσούε βρήκε δίκτυα για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του στην ομάδα, ενώ και ο Σατσιάς κατάφερε να πετύχει ένα γκολ, που θα του δώσει ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους επόμενους αγώνες.

Αυτά, είναι γκολ που ο ΑΠΟΕΛ δεν έπαιρνε στην προ Πουρσαϊτίδη εποχή και σχεδόν πάντα είναι πολύτιμα για κάθε ομάδα, που θέλει να έχει κάποιον στόχο. Στα θετικά για τους γαλαζοκίτρινους και το γεγονός πως ο Μπεν Σαχάρ βρήκε το δρόμο προς τα δίκτυα κάτι που θα τον βοηθήσει ακόμα περισσότερο στο ψυχολογικό κομμάτι, αφού είναι ένας ποδοσφαιριστής, που αποκτήθηκε για να σκοράρει.

Το κομμάτι που ενδεχομένως να ανησυχεί περισσότερο τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ, είναι οι αντιδράσεις των αμυντικών του σε κάποιες στιγμές των αγώνων. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο δεν είναι σταθερό, τουλάχιστον προς το παρόν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χημεία μεταξύ των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σε κάποιες φάσεις να επικρατεί πανικός και να γίνονται λάθη, όπως συνέβη στο δεύτερο γκολ της Πάφου, όταν ο Μερκής, σε μια φάση που δεν είχε πίεση, έκανε χέρι και έδωσε την ευκαιρία στην Πάφο να μειώσει και να διεκδικήσει κάτι, από ένα παιχνίδι που ο ΑΠΟΕΛ το κρατούσε στα χέρια του.

Σίγουρα, το ενδεχόμενο να αποκτηθεί ποδοσφαιριστής στην αμυντική γραμμή είναι ανοιχτό, ωστόσο, όπως είπε ο Σάββας Πουρσαϊτίδης, αυτό εξαρτάται από την κατάσταση με τον κορωνοϊό, αφού λόγω καραντίνας και αεροδρομίων, προς το παρόν υπάρχουν προβλήματα, για την απόκτηση ποδοσφαιριστών που θέλει στην ομάδα.

Αυτό σημαίνει πως ο ΑΠΟΕΛ θα κυνηγήσει ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο εξωτερικό και δεν αναζητά εγχώριες λύσεις.

Σε ότι αφορά στη συνέχεια, οι γαλαζοκίτρινοι έχουν μεσοβδόμαδα ένα μεγάλο παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα για το κύπελλο, όπου θέλουν να πάρουν τη νίκη και συνάμα την πρόκριση, ώστε να κυνηγήσουν την κατάκτηση του τροπαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: