Σκόραρε και ο Σατσιάς-Αέρας δύο γκολ για τον ΑΠΟΕΛ

Καθοριστικό παιχνίδι για την έκβαση της πορείας του στο πρωτάθλημα δίνει ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος ψάχνει τη νίκη απέναντι στην Πάφο, στο Στέλιος Κυριακίδης, για να μείνει στο κόλπο για την πρώτη εξάδα.

Οι γαλαζοκίτρινοι μετά την έλευση του Σάββα Πουρσαϊτίδη, δείχνουν σαφώς βελτιωμένη εικόνα στο γήπεδο και θέλουν να πάρουν τη νίκη, η οποία θα τους απομακρύνει ακόμη περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη και θα τους δώσει ώθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Από την άλλη η Πάφος, με τα πολλά προβλήματα τραυματισμών, θέλει με τη δική της σειρά το τρίποντο για να μπει στο πρώτο γκρουπ.

Το προφίλ του αγώνα:

Φοβισμένα μπήκαν στο γήπεδο οι δύο ομάδες, ωστόσο με την πάροδο των πρώτων δέκα λεπτών, ο ΑΠΟΕΛ ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και προσπάθησε να φτιάξει ευκαιρίες για γκολ. 

Στο 20ο λεπτό υποδείχθηκε πέναλτι υπέρ του, σε πτώση του Σαχάρ εντός περιοχής, ωστόσο μετά τη συμβουλή που πήρε από το VAR, ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας.

Στο 27ο λεπτό, με τη βοήθεια του VAR, ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών για τους γαλαζοκίτρινους, μετά από λανθασμένη άμυνα του Κβίντα, ο οποίος ανέτρεψε τον Σιέλη. 

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπεν Σαχάρ, ο οποίος νίκησε τον Ρούντκο για το 0-1. Στ

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Πάφος ισοφάρισε σε 1-1, με τον Πάνιτς, στο 37’.

Το νέο απόκτημα της Πάφου, πήρε την μπάλα από δεξιά και αφού διάνυσε κάποια μέτρα έπιασε ένα ευθύβολο σουτ, στέλνοντάς την στο παραθυράκι της εστίας του Ουζόχο, ο οποίος δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε το 1-2, με τον Εμίλιο Ενσούε.

Ο Ζαχίντ ήταν αυτός που έκανε ατομική προσπάθεια από αριστερά και έπιασε ένα σουτ, το οποίο κτύπησε στο δοκάρι του Ρούντκο. Η μπάλα πήγε στον Άρτουρ Ζορζ, ο οποίος έκανε το σουτ, ο Ενσούε μπήκε στην πορεία της φάσης και την έστειλε στα δίκτυα.

Στο 66ο λεπτό του αγώνα, ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε και τρίτο γκολ, με τον νεαρό Γιάννη Σατσιά.

Ο  Εφραίμ έδωσε πάσα στον Γουίλερ, εκείνος έβγαλε την μπαλιά από αριστερά και ο Ρούντκο έδιωξε ασταθώς. Ο Σατσιάς βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-3 για τον ΑΠΟΕΛ.

Οι ενδεκάδες:

Πάφος: Ρούντκο, ΑραγιούριΣάιθ, Κβίντα, Αουρέλιο, Πάνιτς, Λελιούκιν, Φουρ, Βαλακάρι, Καμπράλ, Μπεριγκό

ΑΠΟΕΛ: Ουζόχο, Άρτουρ Ζορζ, Εφαίμ, Λουντεμό, Σαχάρ, Ζαχίντ, Σατσιάς, Κλωναρίδης, Ενσούε, Γουίλερ, Σιέλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: