Η τύχη που χρειάζεται ο πρωταθλητής, το κενό που καλύφθηκε και το… VAR

Η Ομόνοια ξεπέρασε με επιτυχία το πρώτο της τεστ, από το βατό πρόγραμμα που έχει για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, επικρατώντας με σχεδόν σβηστές τις… μηχανές του Εθνικού Άχνας.

Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, οι πράσινοι είχαν την ουσία και από δύο αυτογκόλ πήραν τη νίκη, συνεχίζοντας έτσι την αντεπίθεσή τους προς τον τίτλο.

Σε ένα ποδοσφαιρικό μαραθώνιο, χρειάζεται και ο παράγοντας τύχη, τον οποίο η Ομόνοια είχε στον συγκεκριμένο αγώνα, αφού τα γκολ της ήρθαν από τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Εθνικού Άχνας. Στο κάτω κάτω, στο τέλος της ημέρας, αυτό που μετρά είναι οι τρεις βαθμοί και όχι πώς κατάφερε η εκάστοτε ομάδα να τους πάρει. Έτσι κι αλλιώς, σε λίγες μέρες το μόνο που θα θυμούνται οι ποδοσφαιρόφιλοι, είναι το τελικό σκορ του αγώνα.

Εξάλλου, της το χρωστούσε η μοίρα της Ομόνοιας, αφού στο παιχνίδι του περασμένου Σαββατοκύριακου απέναντι στην ΑΕΛ, έχασε το τρίποντο στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Σε ότι αφορά στην εμφάνιση των πρασίνων, θετικό πρόσημο είχε η επιστροφή του Έρικ Μποτεάκ στο αρχικό σχήμα, αφού ο Γάλλος, ήταν μέσα σε σχεδόν σε όλες τις φάσεις που έχασε η ομάδα του, ενώ αν στεκόταν λίγο τυχερός, θα μπορούσε να χριστεί και σκόρερ στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο ο Μπογκατίνοφ είπε «όχι» σε σουτ του ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας.

Πολύ καλός στα αμυντικά, αλλά και επιθετικά καθήκοντά του, ήταν επίσης και ο Κίκο, ο οποίος σήκωσε το βάρος της αντικατάστασης του καλύτερου, το τελευταίο διάστημα, ποδοσφαιριστή της ομάδας Γιαν Λέζιακς, ο οποίος απουσίαζε λόγω καρτών.

Ο Κίκο, έδειξε εξαιρετικά στοιχεία, παρά την απραξία που είχε, αφού είναι η πρώτη φορά που αγωνίζεται το 2021.

Ο Πορτογάλος, θα μπορούσε να ήταν και ο παίκτης που θα καθόριζε το αποτέλεσμα του αγώνα, ωστόσο σε ανατροπή του, στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης, ο διαιτητής Νεοκλέους του αρνήθηκε το πέναλτι.

Η συγκεκριμένη φάση, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από πλευράς της Ομόνοιας, η οποία δικαίως φωνάζει για τη μη χρήση του VAR, από τη διαιτητική ομάδα, αφού όπως φαίνεται στην επαναληπτική προβολή, ο Κίκο σπρώχτηκε από αμυντικό του Εθνικού.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας, ήταν έντονος, αφού ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, «είδαμε μια φάση πέναλτι στον Κίκο, δεν υποδείχθηκε από τον διαιτητή και δεν παρενέβη το VAR. Αυτό προκαλεί μπέρδεμα. Αν ρωτήσεις 10 άτομα που βλέπουν κυπριακό ποδόσφαιρο δεν γνωρίζουν πότε παρεμβαίνει το VAR. Πότε θα παρέμβει; Δεν ξέρω. Ξέρουμε ότι παρεμβαίνει σε ξεκάθαρο λάθος. Γιατί δεν παρενέβη; Γιατί;».

Αυτή, δεν είναι η πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα που το VAR βρίσκεται στο επίκεντρο, αλλά τα λάθη είναι συνεχόμενα και τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο.

Για παράδειγμα την προηγούμενη εβδομάδα, η Ένωση είχε σφοδρά παράπονα από τον μη καταλογισμό πέναλτι σε ανατροπή ποδοσφαιριστή της, στον αγώνα με την ΑΕΚ, ενώ την περασμένη Τετάρτη, ήταν σειρά του ΑΠΟΕΛ να αντιδράσει έντονα για τον μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ του, στον αγώνα με την ομάδα της Λάρνακας.

Πάντως, το γεγονός ότι αρκετές ομάδες άρχισαν να αντιδρούν έντονα για τη χρήση του VAR, βάζει σε κίνδυνο ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, το οποίο ήρθε για να βοηθήσει, ωστόσο υπάρχουν διαιτητές που με τις αποφάσεις τους, του προκαλούν προβλήματα.

Όπως και να έχει, στην περίπτωση της Ομόνοιας, δεν αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα και οι πράσινοι αναρριχήθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας, περιμένοντας τον αγώνα του Απόλλωνα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό για να δουν αν θα παραμείνουν στην πρώτη θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Καταχωρήθηκε η αγωγή Αναστασιάδη κατά του Μακάριου Δρουσιώτη-Αξιώνει πέραν των δύο εκ.
Συνελήφθη 49χρονος επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο-Προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Με το ένα πόδι εκτός ΔΗΣΥ η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο