Η μεταμόρφωση της Κυρίας, οι νεοφερμένοι και ο νέος πονοκέφαλος με Τιμούρ

Από μια «Κυρία» που έμοιαζε ατημέλητη, κουρασμένη και κινείτο με δυσκολία στο γήπεδο, η Ανόρθωση μέσα σε τρεις εβδομάδες, σουλουπώθηκε, έβαλε τα καλά της και φουλάρει στην τελική ευθεία για τον τίτλο του πρωταθλήματος.

Κάποιοι ποδοσφαιριστές, που μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου βρίσκονταν σε κακή αγωνιστική κατάσταση, μέσα σε τρεις εβδομάδες, άλλαξαν ρώτα και πλέον μοιάζουν βασικοί και αναντικατάστατοι.

Για παράδειγμα, ο Κορέια, οργώνει την αριστερή πλευρά, αμύνεται σωστά, κλείνει τους χώρους και παράλληλα, επιτίθεται με τρόπο που προκαλεί πονοκέφαλο στις αντίπαλες άμυνες. Ο Βραζιλιάνος, το τελευταίο διάστημα, άρχισε να θυμίζει τον ποδοσφαιριστή που γνώρισε το φίλαθλο κοινό, από τη θητεία του στη Νέα Σαλαμίνα. Αν αρχίσει παράλληλα να μοιράζει και ασίστ, τότε θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της αντεπίθεσης που επιχειρεί η Ανόρθωση.

Ένας άλλος ποδοσφαιριστής που έχει αναστηθεί με την έλευση του 2021, είναι ο Νίκος Καλτσάς. Ο Ελλαδίτης, διανύει περίοδο φορμαρίσματος και μετά τα δύο του γκολ την περασμένη εβδομάδα απέναντι στον Ολυμπιακό, πραγματοποίησε και απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα εξαιρετικό παιχνίδι. Έχασε μάλιστα ευκαιρίες για να σκοράρει και να συνεχίσει το σερί του, ενώ σε κάθε κατέβασμά του από δεξιά, προκάλεσε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Πολύ καλό παιχνίδι στο βαρωσιώτικο ντέρμπι έκανε και ο Τόμας Χουσμπάουερ. Ο Τσέχος, έχει πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση για τρίτο συνεχόμενο αγώνα, με πάρα πολλά τρεξίματα και αρκετές κερδισμένες μάχες στο κέντρο, που βοήθησαν την Ανόρθωση. Παρότι είναι ένας ποδοσφαιριστής με βαρύ κορμί, πίεσε ψηλά την άμυνα της Σαλαμίνας.

Αυτή η μετάλλαξη της Ανόρθωσης, οφείλεται σε ένα και μόνο λόγο. Στον Τιμούρ Κετσπάγια, που άλλαξε το σύστημα που έπαιζε μέχρι το Δεκέμβριο η ομάδα του, βάζοντας τους ποδοσφαιριστές σε θέσεις που μπορούν να αποδώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα. Οι νίκες έφεραν την αυτοπεποίθηση και η αυτοπεποίθηση μπορεί να φέρει πίστη στους εαυτούς των ποδοσφαιριστών και στο τέλος της χρονιάς, τον τίτλο.

Την ίδια ώρα, θετικά είναι, τα μικρά, δείγματα των νέων αποκτημάτων της ομάδας, Σπύρου Ρισβάνη και Αζέρ Μπουσουλάζιτς, οι οποίοι έδειξαν ότι έχουν τα φόντα να αποτελέσουν στυλοβάτες της προσπάθειας της Ανόρθωσης για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Ρισβάνης εξαφάνισε τον εξαιρετικό επιθετικό της Σαλαμίνας Μπαρνς Οσέι, αφού έγινε για ενενήντα λεπτά η σκιά του και δεν τον άφησε να ανασάνει.

Από την άλλη, ο Βόσνιος, παρότι πήρε χρόνο συμμετοχής για ελάχιστα λεπτά, απέδειξε, με την ασίστ-τακουνάκι που έδωσε στον Γκαλίτσιο για το δεύτερο γκολ, ότι έχει αντίληψη των φάσεων και μπορεί να βοηθήσει τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά την ομάδα του.

Παρότι η βραδιά έμοιαζε ιδανική για την Ανόρθωση, μια δήλωση του Τιμούρ Κετσπάγια στη διάσκεψη Τύπου, ήρθε να βάλει φωτιά στις τάξεις της Ανόρθωσης και θα είναι σίγουρα ένα θέμα που θα κυριαρχήσει τις επόμενες μέρες την επικαιρότητα.

Ο Τιμούρ ρωτήθηκε στη διάσκεψη για την ανανέωση του συμβολαίου του, λέγοντας πως ακόμα η δουλειά του αξιολογείται, μια φράση που φάνηκε έκρυβε μια δόση πικρίας από τον προπονητή της Ανόρθωσης.

Σίγουρα, στην ομάδα της Αμμοχώστου θέλουν να συνεχίσει στο τιμόνι της ομάδας ο Τιμούρ Κετσπάγια, αφού όπως είχε πεί σε συνέντευξή του στο πρόσφατο παρελθόν ο εκτελεστικός πρόεδρος της Ανόρθωσης Ευγένιος Χαμπουλάς, «ο μόνος προπονητής που θα είναι και τη νέα χρονιά στη θέση του, θα είναι σίγουρα ο Τιμούρ Κετσπάγια.

Πάντως, είναι άγνωστος ο λόγος που η διοίκηση της «Κυρίας» δεν κάλεσε ακόμα τον Κετσπάγια για ανανέωση του συμβολαίου, κάτι που θα πρέπει να γίνει το συντομότερο, αν τελικά η απόφαση είναι αυτή, αφού μετά τη δήλωση του Γεωργιανού, το θέμα θα παραμείνει στο προσκήνιο, κάτι που σίγουρα δεν ευνοεί την καλή κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις της ομάδας της Αμμοχώστου το τελευταίο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: