Κι άλλο θετικό κρούσμα πριν τη Μελβούρνη

Μεγαλώνει η λίστα των τενιστών που «χτυπήθηκαν» από τον κορωνοϊό και (πιθανότατα) χάνουν το πρώτο μεγάλο ραντεβού της σεζόν.

Ο Ισπανός Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα, λοιπόν, No.53 στον κόσμο, είναι το τελευταίο θύμα του Covid-19 και όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι παρών στο Australian Open (8/2). 

Κρατάμε κάποιες επιφυλάξεις, κυρίως διότι νοσεί και ο Άντι Μάρεϊ, για τον οποίο δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν θα δοθεί ειδική άδεια από την κυβέρνηση της Βικτόρια (εφόσον παρουσιάσει αρνητικό τεστ) για να ταξιδέψει με καθυστέρηση για Μελβούρνη. Αν δώσουν το πράσινο φως οι Αυστραλοί, τότε λογικά θα γίνει το ίδιο και με τον 21χρονο Ισπανό.

Στην ίδια κατηγορία ανήκει ο Νικολάς Μασού, προπονητής του Ντόμινικ Τιμ, αλλά και η Μάντισον Κις, ενώ η νεαρή Αμάντα Ανισίμοβα απέσυρε τη συμμετοχή της από τη διοργάνωση.

Τα τσάρτερ του Australian Open έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν σε Μελβούρνη και Αδελαΐδα, όπου οι παίκτες (μεταξύ αυτών και οι Στέφανος Τσιτσιπάς, Μαρία Σάκκαρη) και οι ομάδες τους θα πρέπει να ολοκληρώσουν καραντίνα 14 ημερών.

Μετά θα είναι ελεύθεροι να κυκλοφορούν στη χώρα, ωστόσο θα είναι σε θέση να αγωνιστούν στο πρώτο Grand Slam της σεζόν μόνο αν βρεθούν αρνητικοί σε άλλα πέντε τεστ.

Πηγή: sdna.gr