Διπλή ελληνική «μάχη», ντέρμπι στη Μόσχα

Γεμάτο το αποψινό πρόγραμμα της Euroleague, με την 20η αγωνιστική να ολοκληρώνεται με έξι παιχνίδια, ντεμπούτο Κάτας με τον Παναθηναϊκό, εντός έδρας παιχνίδι για τον Ολυμπιακό και... ΤΣΣΚΑ-Μπαρτσελόνα.

Το ντεμπούτο του Όντεντ Κάτας στον πάγκο του Παναθηναϊκού (6-12), θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη, κόντρα σε μια Φενέρμπαχτσε (9-10), που περνάει μάλλον την καλύτερη της φάση στη διοργάνωση, προερχόμενη από τέσσερις σερί νίκες. Η αποστολή γίνεται ακόμα πιο δύσκολη λόγω του προβλήματος του Παπαπέτρου, ωστόσο το πρώτο παιχνίδι του Ισραηλινού στον πάγκο των Πράσινων, δίνει ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Ο Ολυμπιακός (10-8), μετά το σπουδαίο διπλό επί της Μακάμπι, έχει ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι απόψε (αν υπάρχουν τέτοια στην Ευρωλίγκα), υποδεχόμενος τη Βιλερμπάν (5-13), που προέρχεται από την ήττα με 88-71 από τον Παναθηναϊκό. Ο Χάρισον επιστρέφει, ο Μάρτιν είναι αμφίβολος, ενώ εκτός παραμένει ο Παπανικολάου...

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, «δεσπόζει» το ντέρμπι των πρωτοπόρων της διοργάνωσης, με τη ΤΣΣΚΑ (15-4), να υποδέχεται τη Μπαρτσελόνα (13-6), ενώ η Ζενίτ (11-6) ενισχυμένη με τον Ταρίκ Μπλακ, να αντιμετωπίζει τη Ζαλγκίρις (11-8) στην Αγία Πετρούπολη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το παιχνίδι στο Μόναχο, όπου η τέταρτη στην κατάταξη Μπάγερν (12-7), υποδέχεται την τρίτη, Ρεάλ (12-6), με την αγωνιστική ημέρα, να κλείνει στην Ισπανία, με το παιχνίδι της Βαλένθια (10-9), με τον Ερυθρό Αστέρα (6-12).

Πηγή: sdna.gr