Ακόμα και στις κακές της δεν χάνει η Ομόνοια-Τα δύο σημεία που της στοίχισαν

Η Ομόνοια στο ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΛ δεν ήταν η ομάδα που ήταν στα προηγούμενα τρία συνεχόμενα ντέρμπι που έπαιξε και αν δεν σκόραρε νωρίς, το παιχνίδι ίσως να εξελισσόταν πολύ διαφορετικά, αφού οι γαλαζοκίτρινοι ήταν αυτοί που έπαιξαν καλύτερα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.
 
Μπορεί το σκορ και το πως εξελίχθηκε το παιχνίδι, με την ΑΕΛ να βρίσκει την ισοφάριση στις καθυστερήσεις, να μην είναι ενδεικτικό του τρόπου που αγωνίζονταν οι δύο ομάδες, όμως η παραδοχή του Λούφτνερ μετά το τέλος του αγώνα, πως η ομάδα του ήταν τυχερή που έφυγε με τον ένα βαθμό, αποτυπώνει την πραγματική εικόνα του αγώνα.
 
Δύο είναι τα πράγματα που στοίχισαν στην Ομόνοια και δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο. Το πρώτο, είναι πως μετά το γκολ του Λοΐζου στο 6ο λεπτό, οι πράσινοι κλείστηκαν και δεν έκαναν το παιχνίδι τους, όπως στους προηγούμενους αγώνες.
 
Η ΑΕΛ έχει δείξει πως ειδικά στο Τσίρειο, όταν πάρει τους χώρους που θέλει στο γήπεδο, μπορεί να κάνει τη ζημιά σε οποιαδήποτε ομάδα και το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση των πρασίνων, παρόλο που η αμυντική γραμμή της Ομόνοιας, έδειξε να αντέχει την πίεση από την ομάδα της Λεμεσού, τουλάχιστον για 92 λεπτά.
 
Το δεύτερο στοιχείο, είναι η διαχείριση του Ντούσαν Κέρκεζ στον Γιαν Λέζιακς. Πέραν της εξαιρετικής ασίστ που έδωσε, ο καθ’ ομολογίαν καλύτερος ποδοσφαιριστής του τριφυλλιού το τελευταίο διάστημα, στο γκολ του Λοΐζου, ο τρόπος που έκλεισαν τους χώρους οι αμυντικοί της ΑΕΛ, είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί η μεγαλύτερη μηχανή παραγωγής γκολ για την Ομόνοια.
 
Πάντως ο Λέζιακς, ενδεχομένως να επηρεάστηκε και από την κίτρινη κάρτα που δέχθηκε νωρίς στον αγώνα, για φάουλ που έκανε στον Τόρες.
 
Σε ότι αφορά στο rotation που έκανε ο Χένινγκ Μπεργκ, αυτό ήταν αναπόφευκτό, αφού η ομάδα παίζει συνεχόμενα παιχνίδια, όλα απέναντι σε μεγάλες ομάδες και είναι πολύ δύσκολο να αγωνίζονται συνεχώς οι ίδιοι έντεκα.
 
Ως εκ τούτου, κρίνοντας εκ των υστέρων, κάποιος μπορεί να πει ότι οι αλλαγές δεν βγήκαν στον Νορβηγό, αφού δεν κέρδισε η ομάδα του, ωστόσο η αλήθεια είναι πως αν η άμυνα της Ομόνοιας άντεχε άλλα δύο λεπτά, τότε ο Μπεργκ θα τύγχανε αποθέωσης για τον τρόπο που χειρίστηκε τους παίκτες του.
 
Από όσους αγωνίστηκαν, ο μοναδικός που και πάλι πέρασε απαρατήρητος, είναι ο Μιχαλ Ντούρις. Ο Σλοβάκος, για ακόμα ένα παιχνίδι πήρε ευκαιρία, αλλά ήταν εξαφανισμένος από το γήπεδο και δεν συνέβαλε σε κανένα σημείο του αγώνα στην προσπάθεια των συμποδοσφαιριστών του.
 
Μάλιστα, αρκετές ήταν οι περιπτώσεις που ο προπονητής του είχε σφοδρά παράπονα και του έκανε παρατηρήσεις σε έντονο ύφος για τις τοποθετήσεις και τις κινήσεις του.
 
Όπως και να έχει, η Ομόνοια, ακόμα και στην κακή της μέρα, δεν έχασε και όπως είπε ο Μπεργκ στη διάσκεψη Τύπου, δεν είναι κακό να μένεις στην ισοπαλία στο συγκεκριμένο γήπεδο, με αντίπαλο την ΑΕΛ.
 
Οι πράσινοι, βρίσκονται πλέον στην τρίτη θέση με 36 βαθμούς, έχοντας βγάλει ένα πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και παίζοντας με όλους τους διεκδικητές του τίτλου. Την ερχόμενη Τετάρτη, θα ταξιδέψουν εκ νέου στη Λεμεσό για να αγωνιστούν απέναντι στον πρωτοπόρο Απόλλωνα, για τον εξ’ αναβολής αγώνα της πέμπτης αγωνιστικής και σε περίπτωση νίκης θα ανέβουν στην πρώτη θέση.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: