Τα πολλαπλά οφέλη και το βήμα του ΑΠΟΕΛ για να ξυπνήσει από το λήθαργο

Ο ΑΠΟΕΛ, δεν πήρε απλά μια νίκη απέναντι στον Ερμή, αλλά έκανε ένα βήμα για να ξυπνήσει από τον λήθαργο που έχει πέσει τη φετινή σεζόν. Πέτυχε μια άνετη νίκη, με ωραίο και κάθετο ποδόσφαιρο, χωρίς να εντυπωσιάσει, κάνοντας απλά τα αυτονόητα.
 
Γρήγορες πάσες, κινήσεις από τα εξτρέμ για να ανοίγουν χώροι στην αντίπαλη άμυνα και τοποθετήσεις από τους επιθετικούς στην περιοχή για να πετύχουν γκολ.
 
Η αλλαγή προπονητή στους γαλαζοκίτρινους και η έλευση του Σάββα Πουρσαϊτίδη στον Αρχάγγελο, αντί του Μικ Μακάρθι, έδωσε άλλη ψυχολογία στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν θύμιζαν σε τίποτα, το σύνολο που αγωνίστηκε την περασμένη Τρίτη, απέναντι στη Δόξα.
 
Για παράδειγμα ο Κλωναρίδης, που μπήκε ως αλλαγή στο Μακάρειο και αποχώρησε επίσης ως αλλαγή, χωρίς να προσφέρει οτιδήποτε, στο παιχνίδι με τον Ερμή είχε άλλο πρόσωπο. Ήταν ένας ποδοσφαιριστής που έβαλε δύσκολα στην άμυνα των φιλοξενουμένων και όποτε πατούσε περιοχή, ήταν κίνδυνος θάνατος για την εστία του Καϊκέ.
 
Ήταν ο ποδοσφαιριστής που μοίρασε την ασίστ στον Μπεν Σαχάρ, για το δεύτερο γκολ και γενικά βοήθησε στα μέγιστα την ομάδα του.
 
Το ίδιο ισχύει και για τον Γιώργο Εφραίμ, ο οποίος έδειξε διάθεση στο παιχνίδι του, πήρε πρωτοβουλίες και επιχείρησε σουτ, κάτι το οποίο δεν είχε κάνει στα προηγούμενα παιχνίδια που κλήθηκε να αγωνιστεί ως βασικός, με Καρμιώτισσα και Δόξα. Ο πολύπειρος ποδοσφαιριστής των γαλαζοκιτρίνων, ήταν μάλιστα αυτός που άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη, με το εξαιρετικό σουτ που έπιασε στο πρώτο ημίχρονο, στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι του Καϊκέ.
 
Τα ίδια ισχύουν και για τον Μπεν Σαχάρ, που μπήκε ως αλλαγή και έκανε για πρώτη φορά φέτος τη δουλειά για την οποία αποκτήθηκε, δηλαδή να στέλνει την μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό. Τα δύο γκολ του Ισραηλινού, ίσως να αλλάξουν και την ψυχολογία του και καταφέρει να μπει στο πετσί της ομάδας, κερδίζοντας έτσι και μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στα επόμενα παιχνίδια.
 
Με πρόσημο θετικό ολοκλήρωσε τον αγώνα και ο Φράνσις Ουζόχο, ο οποίος επέστρεψε και επίσημα στην ενεργό δράση, μετά από ένα και πλέον χρόνο. Μπορεί στον αγώνα με τον Ερμή να μην χρειάστηκε να κάνει μεγάλες επεμβάσεις, υπενθυμίζοντας σε όλους πόσο μεγάλος τερματοφύλακας είναι, όμως εάν συνεχίσει να παίρνει φανέλα βασικού, θα γίνεται καλύτερος παιχνίδι με παιχνίδι.  
 
Μπορεί αυτό να ήταν το πρώτο παιχνίδι του Σάββα Πουρσαϊτίδη στον πάγκο και ο Ελλαδίτης να έδειξε κάποια από τα στοιχεία που θα προσπαθήσει να βάλει στο παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ, ώστε να βελτιώσει την εικόνα του και να το ανεβάσει βαθμολογικά, ωστόσο αυτό θα διαφανεί καλύτερα στα επόμενα παιχνίδια, όταν θα έχει και περισσότερο χρόνο να δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές του.
 
Το μόνο σίγουρο είναι πως αν καταφέρει να κτίσει ένα σερί δύο τριών νικών, τότε το κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας της Λευκωσίας θα αλλάξει και θα μπορούν όλοι στο οικοδόμημα του ΑΠΟΕΛ να ατενίσουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.
 
Σημειώνεται ότι ο ΑΠΟΕΛ, με τη νίκη του ανέβηκε στους 19 βαθμούς και ξεκόλλησε από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ αναλόγως των αποτελεσμάτων των υπόλοιπων ομάδων που βρίσκονται πάνω από αυτόν στη βαθμολογία, πιθανόν να διατηρήσει τη διαφορά των πέντε βαθμών από την πρώτη εξάδα, που είναι ο μόνος ρεαλιστικός στόχος αυτή τη στιγμή, αφού η διαφορά με τις ομάδες που προπορεύονται, είναι προς το παρόν τουλάχιστον, χαώδης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: