Αλέγκρι: Θέλω μια εμπειρία στην Premier League, ο Κριστιάνο είναι ο καλύτερος

Έτοιμος να επιστρέψει στους πάγκους εμφανίστηκε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος δήλωσε πως θέλει να συνεχίσει την καριέρα του είτε στην Ιταλία, είτε στην Αγγλία ενώ μεταξύ άλλων αποθέωσε τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Χωρίς ομάδα παραμένει από το καλοκαίρι του 2019 και μέχρι σήμερα ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Ο Ιταλός τεχνικός, ο οποίος η τελευταία ομάδα στην οποία και εργάστηκε ήταν η Γιουβέντους έδωσε συνέντευξη στην αγγλική εφημερίδα «Times» του Λονδίνου όπου και δήλωσε έτοιμος να επιστρέψει στους πάγκους.

Ο ίδιος παραδέχτηκε σε αυτή πως θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία, ενώ παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία του να ζήσει την εμπειρία της Premier League. «Στην Ιταλία ήμουν για τέσσερα χρόνια στην Μίλαν και στην Γιουβέντους για πέντε. Τώρα περιμένω είτε να συνεχίσω τη δουλειά στην Ιταλία, που είναι δύσκολο, ή στην Αγγλία. Κατά τη γνώμη μου το αγγλικό ποδόσφαιρο βελτιώνεται επειδή υπάρχουν πολλοί ξένοι προπονητές. Η Αγγλία είναι τώρα ένα πρωτάθλημα πιο εκλεπτυσμένο και με περισσότερη τακτική αλλά συνεχίζει να σέβεται την παράδοση του ποδοσφαίρου.

Υπάρχει καλή ισορροπία μεταξύ του πνεύματος του αγγλικού ποδοσφαίρου και της νέας τακτικής προσέγγισης που έχουν φέρει οι ξένοι προπονητές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Στην συνέχεια της τοποθέτησής του μίλησε για την επιρροή που πρέπει να έχει ένας προπονητής σε μία ομάδα: «Δεν θα πρέπει ο προπονητής να μεταδίδει άγχος στους παίκτες. Έαν έχεις αφετηρία μόνο τις ιδέες σου, τα πιστεύω σου, και όχι την ποιότητα του υλικού που έχεις στα χέρια σου, είναι μεγάλο λάθος για μένα.

Είναι οι παίκτες που καθορίζουν το παιχνίδι. Ο προπονητής πρέπει να είναι ψυχολόγος Το 80% είναι ψυχολογία, το 20% είναι τακτική. Θα πρέπει να κοιτάζουμε στο μυαλό των παικτών επειδή είναι νέοι, είναι μικρά παιδιά.

Θα πρέπει να μιλάμε μαζί τους κάθε μέρα, να ξέρουμε τα πάντα, να γνωρίζουμε τα προβλήματά τους. Τα προβλήματα ενός 18ρονου είναι διαφορετικά από εκείνα ενός βετεράνου. Όποιος είναι στον πάγκο θα πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στον προπονητή του.

Η πρώτη αρετή για έναν προπονητή είναι να φτίαχνει την ψυχολογία των παικτών του».

Παράλληλα ο Αλέγκρι αναφέρθηκε και στους παίκτες και πιο συγκεκριμένα στον Κριστιάνο Ρονάλντο, για τον οποίο είπε: «Είχα πολλούς καλούς παίκτες με ισχυρή προσωπικότητα. Αμυντικούς όπως οι Κιελίνι και Νέστα, μέσους όπως οι Γκατούζο και Ζέεντορφ, επιθετικούς όπως οι Ιμπραχίμοβιτς και Ρονάλντο.

Όσον αφορά όμως στην νοοτροπία, ο CR7 είναι ο καλύτερος, σκέφτεται διαφορετικά από τους άλλους. Έχει κατακτήσει πέντε Χρυσές Μπάλες, πέντε Champions League, ένα Euro με την Πορτογαλία, και αυτό είναι πολύ δύσκολο, κάνοντας πάντα τη διαφορά. Κάθε χρόνο έχει έναν νέο στόχο»

Πηγή: sdna.gr