BINTEO: Έριξε στο καναβάτσο τον ΠΑΟΚ και πέτυχε ιστορική νίκη η Ομόνοια

Τεράστια νίκη πέτυχε η Ομόνοια απέναντι στον ΠΑΟΚ, για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, με 2-1, στο στάδιο ΓΣΠ
 
Αυτή είναι η πρώτη νίκη των πρασίνων σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, η οποία πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο των πρασίνων. Με τη νίκη της η Ομόνοια ανέβηκε στους τέσσερις βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ έμεινε στους πέντε και πλέον δεν έχει καμία πιθανότητα πρόκρισης στον επόμενο γύρο, αφού η Αϊντχόφεν κέρδισε στον άλλο αγώνα την Γρανάδα με 0-1 και έφθασε στους εννέα βαθμούς.
 
Το προφίλ του αγώνα
Το καλύτερο ξεκίνημα έκανε στον αγώνα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ η Ομόνοια, η οποία μόλις στο 8ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Ανδρόνικο Κακουλή.
 
Ο Σενέ ήταν αυτός που έκανε το σουτ, ο Ζίφκοβιτς απέκρουσε με δυσκολία και ο Κακουλής που… μυρίστηκε τη φάση υποδέχθηκε την μπάλα και άνοιξε το σκορ για τους πράσινους.
 
Μετά το γκολ της η Ομόνοια είχε πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Ανδρόνικο Κακουλή, το οποίο δεν καταλόγισε ο διαιτητής της αναμέτρησης Γκρεγκ Πόουσον. Από το χτύπημα που δέχθηκε ο ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, αποχώρησε τραυματίας από τον αγώνα και τη θέση του πήρε ο Σιεού. 
 
Ο ΠΑΟΚ μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, ανέβασε στροφές και είχε δοκάρι με τον Κρέσπο, μετά από κόρνερ.
 
Τελικά, στο 39', οι ασπρόμαυροι έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με πανέμορφο γκολ του Χρήστου Τζόλη.
 
Οι ποδοσφαιριστές του δικεφάλου, άλλαξαν πέντε με έξι πάσες γύρω από την περιοχή της Ομόνοιας, η μπάλα έφθασε στον Τζόλη, ο οποίος με πλασέ έγραψε το 1-1.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο η Ομόνοια προσπάθησε να αιφνιδιάσει εκ νέου τον ΠΑΟΚ και στο 48' έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-1. 
 
Ο Σενέ εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα του ΠΑΟΚ και βρέθηκε απέναντι στον Ζίφκοβιτς, όπως ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων είπε «όχι» και αποσόβησε το γκολ. Τη φάση ακολούθησε ο Τζιωνής, ο οποίος προ κενής εστίας έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.
 
Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ έβαλε πίεση στην Ομόνοια και έχασε κάποιες ευκαιρίες για να πετύχει το δεύτερο γκολ που θα του έδινε τη νίκη, ενώ η Ομόνοια έψαχνε τις ευκαιρίες να χτυπήσει στην αντεπίθεση και είχε τις δικές της καλές στιγμές.
 
Με πέναλτι στο 84ο λεπτό της αναμέτρησης με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, η Ομόνοια πέτυχε το 2-1 με τον Ζόρντι Γκόμεθ.
 
Ο Λοΐζου ήταν αυτός που ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Ελ Καντουρί, με τον Γκρεγκ Πόουσον να δείχνει την άσπρη βούλα.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκόμεθ, ο οποίος νίκησε τον Ζίφκοβιτς για το 2-1.
Οι ενδεκάδες:
Ομόνοια: Φαμπιάνο, Κούσουλος (59' Γκόμεθ), Χούμποτσαν, Λανγκ, Λούφτνερ, Κίκο (59' Λέζιακς), Λοΐζου, Τζιωνής, Γκόμες, Κακουλλής (20' Σιεού), Σενέ (59' Ντούρις)
 
ΠΑΟΚ: Ζίφκοβιτς, Κρέσπο, Σοάρες, Βαρέλα, Ουαγκέ (46' Γιανούλης), Σβάμπ (46' Μούργκ), Τσιγγάρας (79' Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Ζίβκοβιτς, Σβιντέρσκι, Τζόλης
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: