Οριστικά στους ανίσχυρους του Γιουρόπα εάν προκριθεί ο Ολυμπιακός

Τα χθεσινά αποτελέσματα στο Champions League είχαν ένα ακόμη δυσάρεστο νέο για τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά την ήττα τους από την Μαρσέιγ για την 5η αγωνιστική της διοργάνωσης, κυνηγούν πλέον μόνο την πρόκριση στο Europa League, η οποία θα έρθει με νίκη ή καλύτερο αποτέλεσμα την τελευταία αγωνιστική σε σχέση με τους Γάλλους (ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Πόρτο και η Μαρσέιγ φιλοξενείται από την Μάντσεστερ Σίτι).

Η ήττα αυτή, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της δεύτερης ημέρας της 5ης αγωνιστικής, έφεραν κακά μαντάτα, καθώς σε περίπτωση που οι πρωταθλητές προκριθούν τελικά στο Europa League, θα τοποθετηθούν στους ανίσχυρους της κλήρωσης.

Ακόμη κι αν κερδίσουν την Πόρτο και φτάσουν στους 6 βαθμούς, δεν θα είναι στην πρώτη τετράδα των «τρίτων» του Champions League καθώς υπάρχουν ήδη τέσσερις όμιλοι που όποιος τερματίσει σε αυτή τη θέση, έχει ήδη περισσότερους βαθμούς από την ελληνική ομάδα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο Ολυμπιακός δεν θα έχει εύκολο έργο στην κλήρωση των «32» του Europa League, όπου βέβαια πρώτα θα πρέπει να εξασφαλίσει την πρόκρισή του εκεί.

Οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει θέση στην κλήρωση του Europa League ως ισχυροί, προέρχονται από τα γκρουπ B, D, F και H. Στο B γκρουπ, Γκλάντμπαχ (8 βαθμοί) Σαχτάρ και Ρεάλ (7) δεν πλησιάζονται, ενώ στον όμιλο έχει τύχη και η Ιντερ με 5 βαθμούς.

Στο γκρουπ D Αγιαξ (8) και Αταλάντα (7) θα παίξουν για την δεύτερη και τρίτη θέση την τελευταία αγωνιστική. Στο γκρουπ F στην χειρότερη θα είναι τρίτη η Μπριζ με 7 βαθμούς, ενώ στο γκρουπ Η, υπάρχουν τρεις ομάδες με 9 βαθμούς (Μάντσεστερ, Παρί, Λειψία), στέλνοντας ουσιαστικά τους υπόλοιπους τρίτους από τα άλλα τέσσερα γκρουπ, στην κληρωτίδα των ανίσχυρων του Europa League.

Πηγή: iefimerida.gr