Η Μπαρτσελόνα επαναφέρει τον κανονισμό προσωρινής απασχόλησης

Η Μπαρτσελόνα υιοθετεί και πάλι το Erte (κανονισμός προσωρινής απασχόλησης), δηλαδή τη νομική διάταξη που ρυθμίζει την προσωρινή εργασία, έτσι ώστε ένας εργοδότης να μπορεί να αποφασίσει να αναστείλει τις συμβάσεις εργασίας που έχει συνάψει ή να μειώσει τις ώρες εργασίας των υπαλλήλων του.

Η «Μπάρτσα» αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ξανά αυτό το μέτρο μετά τον περασμένο Μάρτιο, στο προηγούμενο lockdown στην Ισπανία. Σε εκείνη την περίπτωση, η συνεισφορά από τους ποδοσφαιριστές, που μείωσαν τους μισθούς τους, επέτρεψε στο υπόλοιπο προσωπικό να εισπράξει 100% της αμοιβής του. 

Το μέτρο, αυτή τη φορά, θα επηρεάσει 77 υπαλλήλους του καταλανικού συλλόγου, των οποίων ο μισθός θα αντισταθμιστεί έως και 85% από την εταιρεία των «μπλαουγκράνα», με ανώτατο όριο τα 2.750 ευρώ ακαθάριστο.

Επιπλέον, ο σύλλογος και το συμβούλιο εργαζομένων συμφώνησαν επίσης για την αναβολή των εισφορών που καταβάλλει η εταιρεία στο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα εργαζομένων, καθώς και για «μια αναβολή ποσοστού, που θα επιστραφεί, της μεταβλητής αμοιβής που θα επηρεάσει μόνο τους εργαζομένους με μισθούς άνω των 45.000 ευρώ», αναφέρει το Palco23.

Η συμφωνία έρχεται μετά από εβδομάδες διαπραγματεύσεων μεταξύ του συμβουλίου εργασίας και του συλλόγου, το οποίο έπρεπε να μειώσει δαπάνες 191 εκατομμυρίων ευρώ για να προσπαθήσει να διευθετήσει το ισοζύγιο για την περίοδο 2020-2021.

Έχοντας αυτό κατά νου, την περασμένη εβδομάδα ο σύλλογος κατέληξε σε συμφωνία με τους παίκτες για μείωση του μισθού, για το σταθερό μέρος, σε μέγιστο 122 εκατομμύρια ευρώ γι΄ αυτή τη σεζόν και αναβολή της πληρωμής των 50 εκατομμυρίων ευρώ, μεταβλητής αμοιβής, κατά τα επόμενα τρία χρόνια.

Πηγή: sdna.gr