Τα 'δώσε όλα αλλά έμεινε στον άσο ο Ολυμπιακός

Είδε χαρά και η Μαρσέιγ των 13 ηττών απέναντι στον Ολυμπιακό που τελείωσε από το Ch.League μετά την απροσδόκητη ανατροπή (2-1) κυνηγώντας μόνο την 3η θέση. Συνεχίζουν το θλιβερό σερί (0-0-10) οι ερυθρόλευκοι.

Το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού στο «Βελοντρόμ» δεν ήταν αρκετό για το πρώτο «διπλό» του μετά από 9 σερί ήττες σε ομίλους. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με φοβερό γκολ του Καμαρά, είχαν τον έλεγχο, είχαν την υπεροχή όμως και πάλι... κατάφερε να χάσει για 10η συνεχόμενη «έξοδο». Με δύο εύστοχα πέναλτι του Παγέτ και ισάριθμες αποφάσεις του Ισπανού Μανθάνο μέσω VAR, η Μαρσέιγ ανέτρεψε το σκορ, πήρε τη νίκη με 2-1 και πλέον τα πάντα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική για την 3η θέση του ομίλου, με τους Πειραιώτες να έχουν το αβαντάζ της ισοβαθμίας λόγω αυτού του εκτός έδρας γκολ.

Όσον αφορά στην εικόνα του ματς, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με καλό πρέσινγκ και αντίστοιχα καλή κυκλοφορία, ισορροπώντας έτσι πολύ γρήγορα την προσπάθεια της Μαρσέιγ να βγει δυνατά στον αγωνιστικό χώρο από τα πρώτα λεπτά. Μετά το δεκάλεπτο πήρε σταθερά την κατοχή της πάλας και είχε τις πρώτες του καλές στιγμές, κράτησε τη Μαρσέιγ μακριά από την εστία του Σα, με τη γαλλική ομάδα να έχει μόνο κάποια μακρινά σουτ. Στο 33' οι «ερυθρόλευκοι» ευτύχησαν μάλιστα να αξιοποιήσουν και την πρώτη τους φάση στο ματς, όταν Φορτούνης και Βρουσάι έβγαλαν αντεπίθεση, ο δεύτερος έδωσε την ασίστ στον Καμαρά και αυτός με υπέροχο αριστερό σουτ, έγραψε το 0-1. Κάπως έτσι, στην κόντρα δηλαδή, ήταν που απειλούσε η ομάδα του Μαρτίνς αφού αυτό είχε ως ξεκάθαρο πλάνο, περιμένοντας τη Μαρσέιγ, όχι πολύ πίσω μεν, αλλά σίγουρα στο μισό γήπεδο. Το ημίχρονο έκλεισε με τους «ερυθρόλευκους» μπροστά στο σκορ, με τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και με την εικόνα της Μαρσέιγ να μην θυμίζει σε τίποτα ομάδα που μπορεί να αντιδράσει.

Ωστόσο, το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετική ιστορία. Παρότι οι γηπεδούχοι δεν ήταν πολύ καλύτεροι, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που ίσως επέτρεψε πολλά περισσότερα από όσα έπρεπε. Μεγάλες ευκαιρίες σε καθαρή ροή παιχνιδιού δεν υπήρχαν, ωστόσο αυτές προέκυψαν μετά από... δίλεπτες διακοπές. Σε δύο περιπτώσεις στην επανάληψη και ενώ η αρχική απόφαση του διαιτητή ήταν διαφορετική, ο Μανθάνο υπέδειξε δύο πέναλτι μετά από έλεγχο του VAR, αμφότερες για οριακές περιπτώσεις -η μία για φάουλ στο όριο της περιοχής, η άλλη για χέρι στο ίδιο ακριβώς σημείο. Ο Παγέτ εκτέλεσε και τις δύο εύστοχα και κάπως έτσι, η Μαρσέιγ βρέθηκε μάλλον από το πουθενά μπροστά στο σκορ. Στο ίδιο διάστημα βεβαίως και ο ίδιος ο Ολυμπιακός έκανε μια τρύπα στο νερό από τη μέση και μπροστά, με μια φλύαρη κατοχή μπάλας και βιαστικές επιλογές, ειδικά μετά το πρώτο γκολ των Γάλλων. Σε κάθε περίπτωση, από τη στιγμή που στο φινάλε του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία τους με τον Σισέ, η Μαρσέιγ κράτησε αυτό το 2-1. Ωστόσο και πάλι -με τις δύο ομάδες ισόβαθμες στους 3- ο Ολυμπιακός είναι αυτός που έχει τον πρώτο λόγο για την 3η θέση.