Μαρσέιγ, η χειρότερη ομάδα στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ

Η Μαρσέιγ προέρχεται από 13 συνεχόμενες ήττες σε ομίλους του Champions League, ενώ είναι η μοναδική από τις 32 ομάδες της φετινής διοργάνωσης που δεν έχει σκοράρει ούτε μία φορά στους ομίλους!

Ακόμα και σήμερα παραμένει η μοναδική γαλλική ομάδα που έχει κατακτήσει το Champions League (παλιό Κύπελλο Πρωταθλητριών) κι αυτό δεν αλλάζει. Μέχρι να υπάρξει μία άλλη που να φέρει το τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά στο… εξάγωνο (έτσι αποκαλείται η γαλλική περιφέρεια από τους ντόπιους), στην Μασσαλία θα υπερηφανεύονται πως έχουν κατακτήσει κάτι, που ούτε καν πλησίασε κάποια άλλη γαλλική ομάδα, ούτε καν η νεόπλουτη Παρί Σεν Ζερμέν. 

Ωστόσο, αυτό έγινε στο μακρινό 1991, έκτοτε έχουν περάσει τρεις δεκαετίες. Έκτοτε, η Μαρσέιγ έχει πάρει μόνο ένα πρωτάθλημα και παρότι αγωνίστηκε σε δύο τελικούς UEFA / Europa League, το ειδικό της βάρος στην Ευρώπη ακολουθεί σταθερά πτωτική πορεία. 

Τόσο πολύ, που την περασμένη εβδομάδα έγινε κάτοχος ενός διόλου κολακευτικού ρεκόρ. Η ομάδα του Αντρέ Βίλας Μπόας έγινε η ομάδα με τις περισσότερες συνεχόμενες ήττες σε ομίλους Champions League, σπάζοντας το θλιβερό ρεκόρ της Άντερλεχτ, που από το 2003 ως το 2005 έφυγε 12 συνεχόμενες φορές με κατεβασμένο το κεφάλι από το γήπεδο.

Η ήττα στο «Βελοντρόμ» από την Πόρτο, έφερε την 13η συνεχόμενη ήττα στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για την ομάδα της Μασσαλίας, που… και επισήμως πια είναι η χειρότερη ομάδα στην ιστορία του Champions League.

Ωστόσο, τα αρνητικά ρεκόρ ενδέχεται να γίνουν ακόμα περισσότερα για την Μαρσέιγ, που εκτός από την πιθανή πρόκρισης μέσω της τρίτης θέσης για τους 32 του Europa League, βλέπει το ματς με τον Ολυμπιακό σαν τελικό και για έναν ακόμα λόγο.

Οι «φωκαείς» θέλουν να αποφύγουν το ενδεχόμενο να γίνουν η πρώτη ομάδα στην ιστορία του θεσμού που θα τελειώσει έναν όμιλο χωρίς να πάρει ούτε έναν πόντο, αλλά δίχως καν να σκοράρει! Μέχρι σήμερα, η ομάδα του Βίλας-Μπόας μετρά τέσσερις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια με απολογισμό τερμάτων 0-9, επιδόσεις που την καθιστούν ουραγό σε ότι αφορά την συγκομιδή και από τις 32 ομάδες της φετινής διοργάνωσης.

Ως εκ τούτου, το κίνητρο για τους παίκτες της γαλλικής ομάδας θα είναι ακόμα μεγαλύτερο απόψε, αφού όλοι τους θα θέλουν να αποφύγουν την ρετσινιά και να μείνουν στην ιστορία ως οι ποδοσφαιριστές που σημάδεψαν το απόλυτο αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης. 

Πηγή: sdna.gr