ΒΙΝΤΕΟ: Επέστρεψε στις νίκες με τεσσάρα η Ανόρθωση-Καταλογίστηκαν τρία πέναλτι

Επέστρεψε στις νίκες η Ανόρθωση, η οποία επικράτησε με 4-2 της Ένωσης στο Αντώνης Παπαδόπουλος, χάρη στο χατ τρικ του Κβιλιτάια και το γκολ του Σελίν. Για την Ένωση, μείωσαν οι Φελίπε και Ουντόζι.
 
Με τη νίκη της η Ανόρθωση ανέβηκε στην κορυφή, με 26 βαθμούς.
 
Το προφίλ του αγώνα:
Μόλις στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης, άνοιξε το σκορ η Ανόρθωση, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κβιλιτάια. 
 
Ο Χουσπάουερ, έκλεψε την μπάλα από αμυντικό των φιλοξενουμένων, μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε και ο Γιάννης Αναστασίου έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Κβιλιτάια, νίκησε τον Πέτρου και έγραψε το 1-0.
 
Μετά το γκολ της Ανόρθωσης, αντί ο ρυθμός του παιχνιδιού να ανέβει και οι δύο ομάδες να ψάξουν κι άλλα γκολ, από τη μια η Ανόρθωση έδειχνε αδυναμία στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ από την άλλη η Ένωση είχε κάποια ανεβάσματα, χωρίς ωστόσο να απειλήσει την εστία του Λόρια.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο 54ο λεπτό, η Ανόρθωση πέτυχε το 2-0 και πάλι από το σημείο του πέναλτι με τον Γκιόργκι Κβιλιτάια.
 
Ο Κβιλιτάια, ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Βαν Άνχολντ, με τον Γιάννη Αναστασίου να μην διστάζει να δείξει για δεύτερη φορά το σημείο του πέναλτι.
 
Ο Γεωργιανός ευστόχησε απέναντι στον Πέτρου, ο οποίος πριν την εκτέλεση είχε πει κάτι στον Κβιλιτάια.
 
Μετά το γκολ, ο επιθετικός της Ανόρθωσης, πανηγύρισε, απαντώντας στον Πέτρου.

Πέντε λεπτά αργότερα, η Ένωση κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Σίλντενφελντ και ο Φελίπε νίκησε τον Λόρια, για το 2-1.

Στο 73’, o Κβιλιτάια βρέθηκε απέναντι στον Πέτρου και πέτυχε το 3-1, ωστόσο η Ένωση δεν είπε την τελευταία της λέξη και στο 85’, πέτυχε το 3-2 με τον Ουντόζι. 
Στην επόμενη φάση, ο Σελίν πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Νταουσβίλι και έγραψε το τελικό 4-2.
 
Η ταυτότητα του αγώνα:
Ανόρθωση: Λόρια, Γκαλίτσιος (84′ Κορρέα), Σίλντενφελντ, Σελίν, Κορέια, Αρτυματάς, Νταουσβίλι, Χουσμπάουερ (46′ Χριστοφή), Μίχα (56′ Πηλέας), Μαργκάσα (46′ Ελουντού), Κβιλιτάια (80′ Μανιάς).

ΕΝΠ: Πέτρου, Φαν Άνχολτ (67′ Μουλαζίμης), Ιρέπ (60′ Ουντόζι), Μπάλαζιτς, Μπαρμπόσα, Μπελόνε (78′ Κοσμά), Λουσέρο, Φελίπε, Μαρκόσκι (78′ Κολουκούδιας), Θεοδώρου, Ντένινγκ (60′ Μπαλοτέλι).