O πιο πιστός οπαδός της Ομόνοιας-«Είναι η οικογένειά μου, πάω μαζί της παντού»

Είναι από τους λιγοστούς οπαδούς που δεν συναντάς σε όλες τις ομάδες... Είτε χάσει, είτε κερδίσει η ομάδα του, είτε βρέχει, είτε χιονίζει, αυτόν θα τον αναγνωρίσεις κάπου μέσα στο γήπεδο. Δεν είναι άλλος, από τον γνωστό σε όλους στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Κύπρου, Θανάση Ρισβάνη. Από τους πιο πιστούς οπαδός της Ομόνοιας, που πλέον βρίσκεται και στον αγωνιστικό χώρο, κάνοντας τη δουλειά του ballboy. 
 
Ποιος είναι όμως αυτός ο νεαρός οπαδός; Γιατί δεν χάνει αγώνα της Ομόνοιας και σε κάθε παιχνίδι θα τον δούμε δίπλα στους ποδοσφαιριστές; Ο Θανάσης Ρισβάνης μιλά και απαντά στον REPORTER, για όσα δεν γνωρίζουμε για τον ίδιο. Πάντως, ακόμη και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, βρισκόταν στον δρόμο με το λεωφορείο για το σπίτι του, αφού προηγουμένως είχε αποχωρήσει από την προπόνηση της Ομόνοιας, όπου πάει καθημερινώς και παρακολουθεί τους ποδοσφαιριστές. 
«Στα γήπεδα και συγκεκριμένα δίπλα στην Ομόνοια βρίσκομαι από την ηλικία των έξι. Το πρώτο μου παιχνίδι ήταν στο ΓΣΠ και βρισκόμουν ανάμεσα στους οργανωμένους της Θύρας 9 στη Βόρεια», ήταν το πρώτο σχόλιο του 28χρονου από την Ανθούπολη, ο οποίος με την πάροδο των χρόνων βρέθηκε μέσα στο γήπεδο, δίπλα στην ομάδα του. 
 
Ερωτηθείς για το παιχνίδι που έχει στιγματιστεί στη μνήμη του, ο Θανάσης Ρισβάνης, θυμήθηκε τον αγώνα κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο της ομάδας του. «Το παιχνίδι που ξεχωρίζω μέχρι σήμερα είναι η νίκη πάνω στο ΑΠΟΕΛ με 3-0 το 2013. Το θυμάμαι έντονα γιατί ήταν η τελευταία μας νίκη και το σκορ ήταν ευρύ». 
Οι δυο αγαπημένοι ποδοσφαιριστές του 28χρονου οπαδού, δεν θα μπορούσαν φυσικά να μην ήταν τα δυο μεγάλα αστέρια που φόρεσαν τη φανέλα του τριφυλλιού. «Έχω δυο αγαπημένους παίκτες. Ο ένας είναι ο Ράινερ Ράουφμαν και ο δεύτερος ο Νούνο Ασίς». Την ίδια ώρα, αφού ρωτήσαμε τον Ρισβάνη για τους προπονητές που πέρασαν από την Ομόνοια, αναφέρθηκε στον κόουτς που συμπαθούσε πιο πολύ. «Ο προπονητής που με συμπαθούσε, ήταν ο Μιλόγεβιτς. Με χαιρετούσε και με ρωτούσε συνεχώς πώς είμαι και αν είμαι καλά».
 
Η πορεία της Ομόνοιας τη φετινή σεζόν στα ευρωπαϊκά σαλόνια έχει γράψει ιστορία και ο 28χρονος οπαδός, ασφαλώς και δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί σε αυτό το επίτευγμα των πρασίνων. «Στην Ευρώπη τώρα αρχίσαμε να παίρνουμε εμπειρίες και θεωρώ στη συνέχεια θα πηγαίνουμε πιο συχνά. Τώρα μόνο εμπειρίες μπορούμε να πάρουμε». Ο Θανάσης Ρισβάνης, στάθηκε επίσης και στον πρόσφατο ιστορικό αγώνα της Ομόνοιας με τον Ερυθρό Αστέρας, καθώς ο ίδιος βρισκόταν πίσω από την εστία που εκτελέστηκαν τα πέναλτι στη διαδικασία της παράτασης. «Βρισκόμουν πίσω από τον Φαμπιάνο στα πέναλτι με τον Ερυθρό Αστέρας. Δεν ένιωσα καθόλου άγχος επειδή είχαμε ένα κέρβερο στην εστία. Ήμουν σίγουρος για την πρόκριση».
Κλείνοντας τη συνέντευξη με τον Θανάση Ρισβάνη, ο 28χρονος οπαδός, ρωτήθηκε τι σημαίνει για τον ίδιο η Ομόνοια. Με ιδιαίτερη περηφάνια, ο Ρισβάνης μάς είπε ότι «για εμένα η Ομόνοια είναι μια θρησκεία και οικογένεια. Μου προσφέρει πάρα πολλά και είναι η δεύτερη μου οικογένεια. Πάω καθημερινά στην Ομόνοια, ακόμη και στις προπονήσεις είμαι εκεί δίπλα στην ομάδα. Πάω παντού μαζί της. Θα συνεχίσω να βρίσκομαι δίπλα στην Ομόνοια για πάντα, γιατί είναι η οικογένεια μου. Ακόμη και ο κόσμος είναι αγαπητός μαζί μου. Το μέλλον της ομάδας μου είναι λαμπρό και πιστεύω ότι σιγά σιγά θα κυριαρχήσουμε στο μέλλον.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: