«Παίκτες του ΑΠΟΕΛ και της Ανόρθωσης προσέφυγαν στη FIFA»

Στην FIFA προσέφυγαν ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ και της Ανόρθωσης, οι οποίοι δεν ήρθαν σε διακανονισμό με τους ομάδες του, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΠ Σπύρο Νεοφυτίδη.
 
Μιλώντας στον Active,  σε σχέση με την προσφυγή του πρώην τερματοφύλακα της Ένωσης Μπόρις Κλέιμαν, ο κ. Νεοφυτίδης ανέφερε ότι «δεν είναι μόνο του Μπόρις, υπάρχουν και άλλοι δύο Σέρβοι ποδοσφαιριστές από την Ελλάδα που κέρδισαν προσφυγές για χρήματα της εποχής του κορωνοϊού. Στα δικά μας, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντική απόφαση για τρεις λόγους. Με αυτή την απόφαση η ΦΙΦΑ φαίνεται ότι δεν αποδείχθηκε ότι διακόπηκαν τα πρωταθλήματα λόγω ανωτέρας βίας».
 
Τόνισε εξάλλου πως «λέω τα συμπεράσματα που βγαίνουν δεν ανακοίνωσε κάτι η ΦΙΦΑ. Το δεύτερο είναι ότι, επίσης, δεν αποδέχθηκε το ότι το πρωτάθλημα διακόπηκε λόγω της άρνησης της επιδημιολογικής ομάδας που απέρριψε το πρωτόκολλο της ΚΟΠ. Και τρίτο, ο όρος που μπήκε φέτος στα συμβόλαια των παικτών με μονομερή απόφαση της ΚΟΠ ότι δεν θα έχουν ισχύ τα συμβόλαιά τους εάν διακοπεί το πρωτάθλημα φαίνεται ότι μέσα από αυτή την απόφαση δεν σημαίνει τίποτε για τη ΦΙΦΑ».
 
Για το πόσοι παίκτες έχουν προσφύγει ανέφερε «δεν μπορώ να γνωρίζω. Ξέρω ότι προχώρησαν σε προσφυγές και παίκτες μεγάλων ομάδων τις πρώτης εξάδας. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν αποδέχθηκαν τους διακανονισμούς. Μπορεί να είναι παίκτες που δεν παίζουν σήμερα στις ομάδες τους».
 
Σημείωσε εξάλλου ότι σίγουρα υπάρχουν παίκτες από τον ΑΠΟΕΛ απ’ ότι γνωρίζουμε και ένας παίκτης της Ανόρθωσης που είναι ανοικτή η υπόθεση εξ όσων γνωρίζω»