Πενταετής αποκλεισμός στον πρόεδρο της CAF για διαφθορά

Κατάχρηση εξουσίας, «μίζες» και καθεστώς αδιαφάνειας ήταν μερικά μόνο από τα αδικήματα, για τα οποία η FIFA τιμώρησε με πενταετή αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο τον πρόεδρο της αφρικανικής συνομοσπονδίας, Αχμάντ Αχμάντ.

Καταδίκη από τη FIFA επήλθε κι επίσημα για τον Αχμάντ Αχμάντ, τον πρόεδρο της Αφρικανικής Συνομοσπονδίας (CAF), τιμωρώντας τον με πενταετή αποκλεισμό για το σκάνδαλο διαφθοράς και ανομίας που ξεσκεπάστηκε στη διάρκεια της θητείας του.

Ο 61χρονος παράγοντας από τη Μαδαγασκάρη, ο οποίος είχε εκλεγεί το 2017 και διεκδικούσε την προεδρία εκ νέου στις εκλογές του 2021, κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση εξουσίας, κατάχρηση των χρημάτων της CAF, καθώς και για παραβάσεις σχετικά με τα δώρα που χορηγούσε και αποδεχόταν η Συνομοσπονδία.

Η απόφαση ανακοινώθηκε 17 μήνες μετά την πρώτη του σύλληψη για διαφθορά σχετικά με το συμβόλαιο που είχε υπογράψει, με την επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA να τον αποβάλει πλέον από κάθε αθλητική δραστηριότητα ως το 2025. Μάλιστα, η ποινή ήταν μικρότερη από αυτή που αποδόθηκε σε έναν εκ των συνεργατών του για παράνομα αδικήματα.

Πάντως, ο Αχμάντ ανακοίνωσε πως θα ασκήσει έφεση CAS κατά της απόφασης.