Επίσημα στην ΑΕΚ ο Σωφρόνης-«Έχει παίκτες που ήθελα στον Απόλλωνα»

Την παρουσίαση του νέου της προπονητή, Σωφρόνη Αυγουστή, έκανε η ΑΕΚ, με τον Κύπριο κόουτς, να παραχωρεί τις πρώτες του δηλώσεις. 

 «Δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Θα προσπαθήσω να βάλω τη δική μου φιλοσοφία. ΙΟ λόγος που ήρθα είναι ότι αρκετοί παίκτες της ΑΕΚ ταυτίζονται με τον τρόπο σκέψης μου. Έχουμε ένα τελικό την Τετάρτη και οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι γιατί οι λεπτομέρειες παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτά τα παιχνίδια. Θέλω να κερδίσω με τη δουλειά μου όλους στην ομάδα και με τον τρόπο παιχνιδιού μου. Πρώτα θέλω να κερδίσω τους ποδοσφαιριστές και από αύριο με τις πληροφορίες που θα τους δώσω να καταφέρουμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα για να εκμεταλλευτούμε την ποιότητα μας».

Ο λόγος που επέλεξες να απαντήσεις θετικά στην ΑΕΚ: «Έχει αρκετούς ποδοσφαιριστές που θα τους ήθελα στην προηγούμενη μου ομάδα».

Για το στόχους που έχει με την ΑΕΚ: «Όσοι βαθμοί είναι διαθέσιμοι θα προσπαθήσουμε να τους διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος. Οι στόχοι της ομάδας, είναι η έξοδος στην Ευρώπη και η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου».

Για τη μονομαχία με την ΑΕΛ του Κέρκεζ: «Έχουμε δώσει αρκετά ντέρμπι. Είναι σημαντικό ότι στο αυριανό παιχνίδι παίζουμε με μια δύσκολη ομάδα. Δεν με φοβίζει ότι ξεκινώ άμεσα, αυτό μου αρέσει. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να περάσουμε στον επόμενο γύρο».

Για την ποιότητα του ρόστερ της ΑΕΚ: «Έχει κοινά με την προηγούμενη μου ομάδα. Υπάρχει οργάνωσης, αθλητικό κέντρο και ένα γήπεδο όπως η Αρένα που προσφέρεται σε έναν προπονητή να δουλέψει. Υπάρχει διοίκηση που βλέπει ψηλά και ο πήχης είναι ψηλά για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της».

Πόση ώρα σου πήρε για να απαντήσεις θετικά στην πρόταση της ΑΕΚ: «Είμαι ένας άνθρωπος που παίρνει γρήγορα αποφάσεις. Ως παίκτης μου συμπεριφέρθηκαν εξαιρετικά, έφυγα με τις καλύτερες αναμνήσεις. Επέστεψα ως προπονητής και θα δουλέψουμε για να οδηγήσουμε την ομάδα σε επιτυχίες».

Για την επιθετική του φιλοσοφία και τους στόχους του στην ΑΕΚ: «Το επιθετικό κομμάτι βελτιώνεται με τη δουλειά. Οι στόχοι, μου αρέσει ο ανταγωνισμός. Ήρθαμε εδώ να διεκδικήσουμε τους στόχους της ομάδας που είναι η έξοδος στην Ευρώπη και η κατάκτηση τόσο του πρωταθλήματος όσο και του κυπέλλου».